Flere nyheder

 
Litteratur
Den faldne engel

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Den faldne engel
Tir. 2. apr. 2013

"Den faldne engel" er nummer ni i serien om kunstkonservatoren og mesterspionen Gabriel Allon, men kan sagtens læses som en uafhængig roman. En kvinde findes død under Sankt Peterskirkens kuppel. Kvinden er en kollega til Gabriel, men begik hun selvmord eller blev hun myrdet og i så fald af hvem? Allon har fået en ny opgave.

Daniel Silva er tidligere CNN-journalist og udenrigskorrespondent, og hans bøger bærer tydeligt præg af et stort kendskab til det geografiske område, situationen i Mellemøsten, historiske begivenheder og ikke mindst en stor viden om udenrigsforhold.

Daniel Silvas bøger kan genremæssigt sammenlignes med en mellemting mellem Dan Brown og Tom Clancy. Det er tydeligt, at der er foretaget en meget stor research forud for bogen. Fortællingen er helstøbt, uden løse ender og ikke mindst afsindig spændende fra første til sidste side.

I bogen er Gabriel Allon blevet engageret til at restaurere Caravaggios "Nedtagelsen fra korset" i Vatikanet. En morgen sender pavens sekretær, Luigi Donati, bud efter ham, da en kvinde findes død under Sankt Peters Kirkens kuppel. Dødsfaldet bliver efterforsket af Vatikanets politi, men Donati beder Gabriel Allon om at foretage sin egen efterforskning i al hemmelighed, fordi kvinden var i gang med at arbejde på en sag, som kunne resultere i en stor skandale for den katolske kirke. Dødsfaldet afskrives som selvmord af politiet, men både Donati og Allon mistænker, at der kan være tale om mord. Det viser sig, at der i plottet trækkes tråde til skruppelløs handel med uvurderlige kunstartikler, Mellemøstkonflikten og til et muligt angreb på paven. Undervejs kommer der også opsigtvækkende oplysninger frem om flere af personerne tæt på Allon.

Plottet er velskrevet, fyldt med overraskelser og det ene spændingsmoment overtages af det næste. Den faldne engel er en bog, der er svær at lægge fra sig, og forfatteren imponerer igen og igen med sin store viden om især Mellemøstkonflikten.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Daniel Silva: Den faldne engel
Cicero, 316 sider
ISBN: 978-87-638-2680-8