Flere nyheder

 
Teater
Shrekligt morsomt

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Shrekligt morsomt
Man. 8. apr. 2013


(Foto: Miklos Szabo)

Den grønne grimme trold har taget vejen fra William Steigs bog fra 1990, til Steven Spielbergs computeranimationsfilm fra 2001 til endelig at gå til scenen i New York i 2008. Nu er han så kommet til Forum i København.

Niels Olsen er maskeret til ukendelighed som den bøvsende, pruttende, uforskammede, men også modige og elskelige trold, der får sin shreklige prinsesse til sidst.

Maria Lucia spiller prinsesse Fiona og er et vidunderligt syn i sin dybgrønne kjole. Hun både synger og agerer sjovt og finurligt som troldeprinsessen, der langsomt erkender, at Shrek er hendes kærlighed. Maria Lucia, der allerede to gange har modtaget en Reumert, har virkelig brændt sig fast i publikums bevidsthed og er musicaldronningen i Danmark.

Shreks muntre følgesvend Æslet portrætteres humoristisk af Alexandre Willaume, og Lord Farquaad leveres beregnende og forfængeligt af Martin Brygmann. Han er herlig med sine små påklistrede ben og sin tro på, at Fiona nok skal gøre ham til konge, så snart de er gift.

Scenen er skrå, og de agerende befinder sig på forskellige niveauer, så alle kan se. Det er også nødvendigt, for salen i Forum er mega stor, og der er langt op til de bageste rækker, hvor det nok er klogt at have en kikkert med.

Scenografien af Rikke Juellund er en gigantisk tredelt lagkage, der både er bjerg, indeholder troldens sump og prinsessens slot. Den forvandler sig i løbet af forestillingen til både kirke og bryllupskage. Den fungerer godt sammen med en lyssætning, der eksempelvis på et tidspunkt forvandler hele herligheden til den ildsprudlende drage.

Dragen er en disney-ficeret udgave af en kinesisk drage. Den er gigantisk og skøn, men ikke så farlig, at den skræmmer de mindste. Szhirley lægger forførende sangstemme og krop til dragen.

Forestillingen byder på flere store danse- og sangoptrin med et veloplagt 20 mand stort cast. Det er gode præstationer, der bydes på, og blandt andet Kim Ace Nielsen og Nellie Bethel gør det rigtig godt. Det er en frisk koreografi af Tim Zimmermann, og den kommer ud over rampen, og man har endda haft overskud til også at forholde sig en anelse ironisk til egen genre. Det er forfriskende.

Det er ikke kun musical her i Forum, hvor der er plads til rigtig mange mennesker. Der er også mulighed for til en overkommelig pris at tilkøbe en Shrek-buffet og endda få rabat for børn under 12 år. Det er et kompetent koncept, og den kommercielle maskine kører som smurt i olien fra popcorn. Det er så ind imellem også dette koncept, der fjerner lidt af sommerfuglestøvet og poesien fra setup og forestilling.

Det ændrer dog ikke ved, at Kenneth Kreutzmann har iscenesat en tidssvarende, morsom og musikalsk forestilling med sjove punchlines i dialogen.

Så tag dit barn eller en barnlig sjæl med og se Shreks grønne univers.

Shrek - The Musical
Forum
Se spilleplan

Manuskript: David Lindsay Abaire
Musik: Jeanine Tesori
Iscenesættelse: Kenneth Kreutzmann
Koreografi: Tim Zimmermann
Scenografi og kostumer: Rikke Juellund
Kapelmester: Joakim Pedersen