Flere nyheder

 
Litteratur
Sam og Sigge og ridderbrødrene

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sam og Sigge og ridderbrødrene
Man. 13. maj 2013

De to brødre Erik og Simon har hver sin pony. De to små ponyer hedder Sam og Sigge, og
de er også brødre. Sammen finder de fire på mange eventyr, og når de leger, bliver de til
to riddere med deres ridderheste, der kan klare hele verden.


Sam og Sigge og ridderbrødrene er en letlæsningsbog for de 8-10-årige piger (og drenge måske). Det er en selvstændig fortælling i serien Sam & Sigge, som er udsprunget fra de populære Sigge-bøger.

Når Erik og Simon skal sove om aftenen, kan de godt lide, at deres mor fortæller en historie. De skiftes til at vælge, og denne gang vil de høre eventyret, om dengang de blev riddere. Det var da de boede i England, og et føl løb alene rundt oppe ved vejen. De to riddere kommer hurtigt i ridderudstyret og får sadlet ridderhestene op, og så går det ellers i fuld galop over marken og rundt om nabogården. Ved det første led de kommer til, får de gennet fårene væk, men så maser de sig alligevel igennem åbningen og ind til det dejlige græs på den anden fold.Men skidt, for ridderne skal redde føllet. Da de to riddere kom hen til det lille føl, bliver det mere og mere bange over at være adskilt fra sin mor. De to riddere får hjulpet føllet over til sin mor. Naboerne kommer løbende, da de ser, at fåreflokken er stukket af, og de forstår, at de to riddere er ude i et særligt ærinde.

De får saft og kage til tak, og naboerne synes, de har været så dygtige, at de burde blive adlet. "Sir Erik og Sir Simon".

Taget i betragtning at målgruppen for bogen er yngre piger, der lige har lært at læse selv, så er det måske ikke den bedst målrettede historie. Illustrationerne er heller ikke så overbevisende som i nogle af de andre Sigge-fortællinger. Personerne bliver for blege, for kønsløse og upersonlige. Det er bestemt set bedre af illustrator Margareta Nordqvist. Derfor kan bogen kun snige sig op på 2 stjerner denne gang. Måske har Sam & Sigge-fortællingerne levet deres liv og fortalt det, der var at fortælle?

Køb eller bestil bogen på saxo.com


Lin Hallberg: Sam & Sigge og ridderbrødrene
Oversætter: Charlotte A. E. Glahn
62 sider, Gyldendal
ISBN: 9-788702-141405