Flere nyheder

 
Musik
Med dobbelt ansigt

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Med dobbelt ansigt
Ons. 22. maj 2013

"Before Our Past" er ifølge planen første halvdel af et samlet værk, leveret af den københavnske elektroniske kvintet, Altmodisch, der har to tidligere albums på samvittigheden.

Altmodisch har netop udsendt en EP, der bliver fulgt op af endnu en EP til efteråret, hvor man samlet set prøver kræfter med et mere konstrueret koncept, der fordrer lidt tålmodighed hos lytteren, da sidste halvdel i sagens natur ikke eksisterer endnu.
Before Our Past gennemspiller temaet "forladthed" med en positiv og optimistisk vinkel på begrebet - hvordan det nu end lader sig gøre. Idéen er så, at man til efteråret følger op med de samme fire numre, men nu komponeret og spillet nedstemt og i molstemning, altså med modsat fortegn.

Taget i betragtning at begrebet "forladthed" umiddelbart klinger negativt, kan det godt virke en smule prætentiøst at forsøge at gengive det med et levende og udadvendt udtryk i denne første ombæring. Ikke desto mindre har Altmodisch komponeret fire udmærkede numre, som dog adskiller sig væsentligt fra deres tidligere albums ved at være mere enkle og langt fra så komplekse som tidligere i deres elektroniske, tilbagelænede udtryk. Det klæder bandet at forsøge at gå lidt andre veje, men om eksperimentet er vellykket, vil jeg ladet være op til den enkelte lytter. Personligt synes jeg langt bedre om deres tidligere, mere organiske og dybsindige musik end de fire popperler på en sart tråd, som udgør Before Our Past.

Er man til gennemtænkt og yderst velproduceret electronica, der lægger sig et komfortabelt sted mellem ambient, IDM og loungepop, vil Altmodischs skrøbelige stemninger have meget at tilbyde. Det skal blive spændende at se, hvordan numrene fungerer, når de bliver forenet med deres mørke soulmates til efteråret, når After Our Future udkommer.

Altmodisch: Before Our Past
EP'en findes som download via f.eks. iTunes