Flere nyheder

 
Musik
Skuffende In Flames

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Skuffende In Flames
Fre. 21. jun. 2013

Om Fredagen fik Copenhells største scene, Helviti, besøg af et af de pt. største skandinaviske metal-bands, In Flames. Et besøg af et band, der forgæves forsøgte at hive en stilistisk og teknisk sejr i land, blev i stedet en rodet og småkedelig oplevelse.

De svenske metalbands primære varemærke fra 90'erne var den melodiske dødsmetal, som efter sigende er en genre, som gruppen selv har været en del af at udvikle. Ser man tilbage på In Flames bagkatalog, er det da i den grad også dette der pryder gruppens udtryk, hvorfor det så var en kende skuffende for denne anmelder, at gruppen til denne koncert i højere grad valgte at fokusere primært på nyere materiale. Nyere materiale som i langt mindre grad opnår samme potente force, som In Flames ældre plader som f.eks. debut'en Lunar Strain. Gruppen valgte i stedet at fokusere på de nyere albums, hvor bl.a. en blanding af nu-metal og thrash karakteriserer stilen bedst.

Og netop dette frustrerede denne anmelder. Gruppen fremstod som en afdanket 80'er-thrash metal gruppe, hvor flerstemmige guitar soli samt højfrekvente vokalhyl var en primær ingrediens, hvilket i stedet for at pryde koncerten gav et ubalanceret og skævt billede af In Flames, som i undertegnedes øjne har et langt mere solidt greb i tunge og monstrøse dødsmetal-skæringer.

In Flames havde ellers gjort sit for at for at fyre op under festlighederne, hvilket tydeligt kunne ses på deres ambitiøse lysshow, som så desværre blev hæmmet af solskin. Bandet spillede fortrinligt og selvom denne anmelder væmmes ved 80'er falsetskrig, kan man ikke se bort fra, at In Flames i høj grad kan sit tekniske kram. Gruppen var særdeles velspillende, men selve deres performance led under for lidt vildskab og manglende potens. Man fik ikke tæsket den metalliske dødshammer i panden, og det manglede, selv om In Flames gentagende gange forsøgte at få folk med på en decideret metalfest. Selve festen udeblev da heller ikke, men den haltede og In Flames tekniske anstrengelser kunne ikke hive den i land, selvom de gjorde et forsøg.

In Flames fredag 14. juni på Copenhell 2013