Flere nyheder

 
Film
Maisie i midten

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Maisie i midten
Tor. 1. aug. 2013


(Foto: Scanbox)

Skilsmisser er benhårde, ikke mindst for børnene. Filmen "What Maisie Knew" viser præcis, hvor hårdt det kan være. Den er baseret på Henry James' romanklassiker af samme navn og er en moderne version af den ældre film "Kramer mod Kramer" set gennem den 7-årige Maisies øjne.

Maisie (Onata Aprile) er en stille lille observatør, som bliver vidne til en grum skilsmisse mellem sine forældre. Hun skal forholde sig til at måtte klare sig selv, mens forældrene opfører sig som nogle store, egoistiske pattebørn, der glemmer alt omkring sig.

Gennem hele filmen kører forældrenes strid, og man ser, hvordan de i stor stil lader deres egoer overskygge forældreskabet.

Forældrene spilles af Julianne More og Steve Coogan. Moren er en aldrende rockstjerne, som gør, hvad hun kan for at vride et sidste hit ud af ærmet, alt imens hun glemmer, at hun også er mor. Faren er businessmand og rejser rundt med sit arbejde og kan heller ikke prale af sine forældreevner. Samarbejdet omkring deres fælles barn, Maisie, og alt andet i deres forhold er ødelagt eller ikkeeksisterende.

Begge forældre vælger at gifte sig lynhurtigt for at stå bedre i retssagen om at beholde Maisie. Men heller ikke dét formår de to forældre at have særlig godt styr på. Den lille forvirrede Maisie formår dog at knytte nogle specielle bånd til forældrenes nye ægtefæller for ikke bare at blive glemt og overladt til fremmede.

Filmen er instrueret af Scoot McGehee og David Siegel. Det er et stille drama, som dog i den grad kommer snigende ind og vækker følelserne frem i enhver. Ikke bare hos forældre med dårlig samvittighed, men hos de fleste. Har man som forældre været igennem en lignende skilsmisse, vil denne film ramme plet på samvittigheden. Hos os andre sidder den dog også ømt lige i hjertet.

Selvom filmen ikke indeholder de største udsving på spændingskurven, er det en stille film, som alligevel får hårene på armene til at stritte et stykke tid efter, man har forladt biografen.

What Maisie Knew
Se spilletider
Se filminfo