Flere nyheder

 
Litteratur
Lav mad med de mindste

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lav mad med de mindste
Tor. 1. aug. 2013

Målet med denne kogebog er, at børnene skal kunne "læse" opskriften og kunne deltage i hele processen med at lave maden. Bogen er fyldt med tegninger, der skal lette forståelsen, og der bruges næsten ikke kogeplader, da arbejdet ved kogepladen ofte er for farligt for børn. Opskrifterne er også tilrettet børnenes smagsløg.

Mette Oxenbøll Nonbo hylder princippet med at tage sine børn med i køkkenet og have kvalitetstid sammen der, selv om madlavningen tager lidt længere tid på denne måde. Imidlertid synes hun, at de kogebøger, der findes på markedet til børn i dag, ikke giver dem følelsen af at kunne selv, fordi far og mor er nødt til at være så meget inde over hele processen. Formålet med denne bog er således at give barnet følelsen af helt selv at have lavet maden.

Opskrifterne er enkle og alle ingredienserne er tegnet, ligesom processen med at lave maden er tegnet, så selv børn uden de store læsefærdigheder kan være med. Tegningerne i bogen er lavet af Birgitte Ahlmann.

Ved de fleste opskrifter skal ingredienserne enten bare røres sammen, eller maden skal i ovnen og bages. Således undgår man, at barnet skal stå ved en varm kogeplade med fedtstof, der sprutter, og stor risiko for, at barnet brænder sig. På denne måde undgås en stor sikkerhedsrisiko, samtidig med at barnet stadig kan deltage i hele processen.

I de opskrifter, hvor der skal bruges 2,5 dl af en ingrediens, er den halve ikke tegnet ind, og i risengrødsopskriften kunne det være gjort endnu nemmere, hvis man bare havde skullet varme indholdet af gryden op til kogepunktet og derefter pakket gryden ind i en dyne eller lignende og vente en time. Når det er sagt, er det generelt nogle gode opskrifter og fine tegninger, som letter læsningen.

Der er gjort meget ud af at spare tid og ikke gøre arbejdet for kompliceret, så madlavningsprocessen trækker unødigt langt ud.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Mette Oxenbøll Nonbo: Lav mad med de mindste
Gyldendal, 64 sider
ISBN: 9788702144161