Flere nyheder

 
Musik
EP fra The Haunted Brothers

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
EP fra The Haunted Brothers
Ons. 11. sep. 2013

Den københavnske trio, der begår sig i traditionel country og folk, udgiver en ep under titlen "EP". Titlen er næsten lige så original som musikken, og det mest kuriøse er, at trioen er fra København. Længere væk fra græssende køer og Stetsons kommer man nok ikke.

Når man ser bort fra, at trioen kommer fra flade, kedelige Danmark, er der en umiskendelig ærketypisk amerikansk tradition i den musik, The Haunted Brothers bekender sig til. Det er Hank Williams og Neil Young i skøn symbiose, men også med en snert af noget manisk messende, der leder tankerne hen på David Eugene Edwards fra Wovenhand. Rasmus Hegnets vokal har en særlig pitch med en insisterende, klagende klang, når han messer sine støvede fortællinger fra sjælens baggårde. Og når Benjamin Hammerums elegante og autentiske guitarspil folder sig ud bag de rudimentære sange, er man nærmest hensat til en whiskybar i det rurale United Bluff.

Til forskel fra debuten fra 2008, som i øvrigt havde den originale titel 1st Album, er der ikke trommer på de fire melodier. Det er ren akustisk, traditionel folk, og det er ret beset kun Hegnets særlige vokal og Hammerums tekniske kvaliteter, der løfter musikken over middelmådighedens sumpede grund. På den måde kan man sige, at The Haunted Brothers faktisk er ganske modige. De tør spille den musik, de føler sig hjemme i, og de forsøger ikke at tilføre musikken alle mulige nye elementer, der ikke hører hjemme i denne tradition. Tværtimod holder trioen sig stramt til traditionen, og de formår at spille sangene med den løsslupne, nærmest improviserede stil, der giver det hele den nødvendige tyngde og autenticitet, der skal til, før stikket går hjem ved det tilrøgede pokerbord. Og så tilgiver man dem nok, at der ikke sker så fandens meget på de fire sange, som oven i købet står lidt svagt ved kun at blive udgivet på en ep. Hver for sig har sangene ikke de kvaliteter, der får dem til at stikke ud, og de ville måske vinde noget, hvis de optrådte mere gennemarbejdede på et helt album - en lp, med andre ord. Men så ville det jo være et helt andet produkt, og det er en helt anden snak.

EP udkommer i øvrigt på en flot orange vinyl og som download.

The Haunted Brothers: EP