Flere nyheder

 
Musik
Færøsk internationale

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Færøsk internationale
Ons. 18. sep. 2013

Færøske Teitur Lassen bedriver med sit sjette album en blanding af lokal færøsk folklore af den ganske autentiske slags, med et internationalt udsyn og med en iboende selvsikkerhed som en anden lennonsk singer-song-writer. Faktisk ret imponerende.

"Hopeful" indleder albummet Story Music, bestående af ti gennemarbejdede og superproducerede sange, med en uskyldsren og nærmest naivistisk tone med Teiturs karakteristiske stemmeleje.

Ved første gennemlytning forundres man af den tårnhøje kvalitet, som lyden - produktionen - har, samtidig med at man lytter til sagtmodige hyldester til stilheden, den tyste, men også barske færøske natur, iblandet lyslette elverpiger, som synger kor som en flok sirener i Atlanterhavets for en sjælden gangs skyld havblikstilhed.

Teitur har altid stået som garant for stærke og inderlige sange, forstået som dybe og meningsfulde, og på Story Music tager han et skridt ud i den store verden uden at give afkald på sin personlige integritet. Der er elementer af Supertramp som Hodgson ville lyde med en alt-vokal, der er referencer til Rolling Stones (modigt!) i "Rock And Roll Band", og der er kvaliteter i sangskrivningen og eksekveringen af lennonsk karakter i "Hard Work", som er en stille hyldest til den daglige kamp for at skabe mening i tilværelsen.

Der er utallige lag i Teiturs ti nye sange, og der bliver flittigt brugt alle mulige kreative remedier, som, trods deres forskellighed og musikalske oprindelsessted, fungerer fint og sympatisk i behagelig og skæv samklang. Der er banjo, strygere, børnekor og xylofon, og i Teiturs musikalske univers flyder de sammen som det mest naturlige i verden. Men sådan er Teitur på Story Music. Storladen, med en stemning fra Broadway, og alligevel med den lille popmelodi, der bæres ene og alene af Teiturs stærke sangskrivertalent. Om han sidder på en knold i Atlanterhavet og skuer ud, eller om han lægger arm med resten af verden. Teitur er i bund og grund den samme, det er verden, som tager form og farve efter hans farver og konturer. Faktisk ret imponerende!

Teitur: Story Music
Udkommet på Universal Music