Flere nyheder

 
Film
Timberlake på toppen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Timberlake på toppen
Tor. 26. sep. 2013

Hvor langt er man villig til at gå for hurtige penge? Det er hovedtemaet i filmen "Runner Runner". Er man villig til at satse det hele, både opsparing, familie og ens liv, før man opdager, det er for sent? Justin Timberlake er i topform i rollen som ung spillehaj.

Gamblerånd, kæmpemæssige sats, og pengestrømme flyder hen over skærmen i denne film.

Richie Furst (Justin Timberlake) er universitetsstuderende med en yderst høj IQ og med en veludviklet sans for online-spil. Så veludviklet, at han benytter sig af sit talent til at drive forretning, hvor han rådgiver andre i deres spille-brug på nettet. Dette bliver dog opdaget af universitetet, som forbyder den slags på stedet. Nu får Richie valget mellem at stoppe sin lille forretning, som i øvrigt bliver brugt til at betale hans universitetsgang, på stedet eller droppe ud med det samme.

Hvad gør man så? Når man er en spillehaj som Richie, vælger man naturligvis at satse alt, hvad man ejer og har på et online-spil i poker og håber på det bedste. Men selvom man er en haj, kan man godt blive snydt. Richie mister alt, men fornemmer, at det ikke er helt fair play.

Han finder sammen med sin kammerat ud af, at der bag pokerspillesiden Midnight Black gemmer sig en endnu større spillehaj, Ivan Block (Ben Affleck). Richie beslutter sig for at konfrontere sin overmand og tager af sted til Costa Rica, hvor Ivan gemmer sig.

Ivan Block overbeviser dog hurtigt den unge naive Richie om, at han hurtigt kan skaffe ham både rigdom og berømmelse, hvis han bliver og arbejder for ham. Og det bliver starten på Richies karriere på vej mod hurtige penge. Han graver sig dog dybere og dybere ind i Ivans Blocks mørke spindelvæv. Pludselig er Richie presset fra alle sider af både Ivan og FBI, som presser ham til samarbejde. Men hvornår opdager han, at det er ved at være på tide at komme væk, mens spillet er godt?

Justin Timberlake har siden Alpha Dog virkelig vist talent, og hans præstation i Runner Runner er uden tvivl den bedste til dato. Han løfter klart denne film. Han spiller helt sikkert på samme niveau som sin medspiller Ben Affleck. Om det så er godt eller skidt, er der jo delte meninger om, men det er en helt anden debat. Timberlake er i hvert fald på toppen.

Selve filmen, som er instrueret af Brad Furman, er der ikke nogen voldsom spændende handling i. Det er ikke noget, man ikke har set før eller ikke kan regne ud, hvordan kommer til at udforme sig. Problematikken med unge gamblere er der dog ikke noget i vejen med. Men den bliver tabt lidt på gulvet af Richies meget naive tro på, at alt er godt i gamblerverdenen. Da man jo som rigtig gambler nok godt ved, at det meste af tiden handler det om at bluffe med det bedste pokerfjæs, man nu engang har. Derfor virker historien en anelse utroværdig hist og her.

Runner Runner
Se spilletider
Se filminfo