Flere nyheder

 
Litteratur
Hurtig i køkkenet - kylling

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Hurtig i køkkenet - kylling
Tir. 1. okt. 2013

Det mest spiste kød på jorden? Mød kyllingen! Spækket med proteiner, let at tilberede og med en smag så blid, at kombinationsmulighederne er uendelige. Fra vesterlandsk madlavning til asiatiske madretter, fra sydamerikanske krydderibomber til afrikanske anretninger. Smart og superpraktisk!

Take-out, take-away og fastfood - populære madbørn har mange navne. Ofte udskældte på grund af deres ringe næringsværdi baseret på dårlige råvarer og hurtig tilberedningstid. Alligevel er de ofte i brug i en verden, hvor tid er en mangelvare.

Ind træder Hurtig i køkkenet - kylling med 360 forskellige opskrifter, alle med udgangspunkt i den proteinholdige kylling, til at fodre dine smagsløg og forenkle din tilværelse. Hver eneste opskrift har tre tidsintervaller, du kan vælge imellem, alt efter hvor lang tid, du gerne vil bruge i køkkenet. Du kan vælge mellem en ti, tyve eller tredive minutters udgave af en og samme opskrift. Er du superstresset, kan du vælge ekspres-udgaven, der kun tager ti minutter. Befinder du dig i dit dovne hjørne, kan du kaste dig over tyve minutters versionen. Har du derimod mere tid mellem hænderne, vælger du måske at kokkerere i tredive minutter.

Menuen er mangfoldig. Alt fra kyllingebryst med rosmarinsauce og paprikakylling med peberfrugt til kyllingeomelet med ost og sojaglacerede kyllingelår. Variationen er betragtelig, og man er ganske benovet over bogens idérigdom, for hvem havde troet, at man kunne hitte på hele 360 kreative opskrifter med den samme grundsubstans? Opskrifterne er så usandsynligt lette at gå til, at der næppe findes så enkle kyllingeopskrifter andre steder.

Hurtig i køkkenet - kylling er først og fremmest uprætentiøs gastronomi. Simplicitet og pragmatisme er i højsædet. Tonen er i øjenhøjde med læseren, og opskrifterne er dejligt almentilgængelige uden at forfalde til sjældne råvarer eller eksperterfaringer. Tidsbegrænsningen sætter naturligvis rammerne, men i dette tilfælde bliver begrænsningen til bon appetit.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Emma Jane Frost: Hurtig i køkkenet - kylling
Nyt Nordisk Forlag, 288 sider
ISBN: 8717043433