Flere nyheder

 
Litteratur
Svalens graf

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Svalens graf
Tir. 15. okt. 2013

"Svalens Graf" er den selvstændige fortsættelse af "Dinosaurens Fjer" fra 2008, og miljøer og personer fra denne dukker op endnu en gang. Forfatteren kalder med en selvopfundet genre-betegnelse sin roman for en videnskabs-krimi, men hele tre spor forgrener sig gennem bogens knap 500 sider.

Marie Skov, biolog og potentiel ph.d.-studerende, kommer både professionelt og privat på nogle emotionelle rutsjeture. Hendes elskede specialevejleder Storm findes hængt på instituttet. Politiet slutter sagen, da alt tyder på selvmord, men Storms trofaste medarbejdere har svært ved at acceptere, at den altid entusiastiske, vidende og stædige forsker skulle have valgt denne afslutning på sit liv. Storm har gjort nogle skræmmende opdagelser om børnevaccinen http, og hans nærmeste medarbejdere er på det rene med, at han har haft fjender, der vil gå til ekstremer for at medicinalindustrien kan få lagt låg på hans opdagelser.

Samtidig er Marie Skov ramt af brystkræft, og hendes mand, lægen Jesper, forlader hende til fordel for en anæstesilæge.
Endelig handler bogen om politimanden Søren Marhauges private liv og hans opklaring af historiens mysterium.

Sissel Jo Gazan, der ligesom sin hovedperson er cand. scient. i biologi, giver et ætsende indblik i den akademiske verden, og selv om bogen er ren fiktion, er intrigerne genkendelige. Sin viden om vacciner og forskning omkring disse har forfatteren fra læge og professor i global sundhed Christine Stabell Benn, der har inspireret og rådgivet Gazan i forbindelse med bogens tilblivelse. Bogen er således noget mere nær virkeligheden, end forordet antyder.

Hudflettet bliver også Marie Skovs dysfunktionelle familie, hvis ødelæggende hemmelighed først afsløres sent i bogen.
Man er som læser i godt og intelligent selskab med bogens personer. De har kant og vid, og Gazans stil er flydende og let at læse. Historien folder sig ud, og spændingen holdes til sidste side. Samtidig bliver læseren vidne til mange af de prøvelser, det moderne vestlige menneske bliver konfronteret med i parforholdet.

Man kan altid håbe, at Sissel-Jo Gazan bestemmer sig for at skrive en tredje roman om sin hovedperson.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Sissel-Jo Gazan: Svalens Graf
Gyldendal, 471 sider
ISBN: 9 788702 150674