Flere nyheder

 
Teater
Metaltræt tøndeslagning

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Metaltræt tøndeslagning
Man. 18. nov. 2013


(PR-foto)

Fænomenet STOMP har eksisteret siden 1991, og kompagniet var i weekenden i København på en tre dages visit, hvor de optrådte i Falconer Salen.

Percussiongruppen Stomp, der har sine rødder i Brighton UK, havde premiere med sit show på Edingburgh Festival i 1991 og har siden turneret verden rundt. Gruppen bruger ikke traditionelle instrumenter, men dagligdags ting lige fra Zippo-lightere til køkkenvaske, låg fra skraldespande, små tændstikæsker og aviser. Man kan vente sig lyd, lyd og atter lyd, men også små sketch-fortællinger showet igennem.

Således også denne aften, hvor gruppen bestod af syv fyre og en enkelt sej pige, der sagtens kunne leve op til sine mandlige kolleger. Fyrene repræsenterede diverse stereotyper inden for det mandlige køn. Der var den let kiksede type, der hele tiden trækker det mest pibende rør og den mindste tønde, der var machotypen med muskuløse overarme på den gode måde og endelig et par stykker, der var kommet så godt over vinteren, at de kunne rulle med maveflæsket.

Aftenen indledtes med et nummer med koste, og det er imponerende, hvad denne gruppe kan få en kost til. Også opvask kan gruppen få en helt ny og unik oplevelse ud af, når fem fyre kommer på scenen med hver deres vask med vand i bundet om maven, som om de var cigaretpiger på en natklub. Det at vaske en tallerken op og tømme vasken efterfølgende er bogstaveligt talt et nummer med noder.

Der var flere fængende numre og især et nummer med stokke var næsten poetisk, når stokkene afgav såvel traditionelle bankelyde som en nærmest klokkespilsagtig lyd. Også et nummer med aviser var sjovt og imponerende.

Til gengæld manglede kontakten til publikum fuldstændig, selv om der forsøgsvis blev prøvet med lidt interaktion i form af klappeøvelser, men den slags er aldrig rigtig sjovt, når det går ud på at gøre publikum til grin.

Arrangørerne må have haft en formodning om, at deres publikum var fuldt informeret om, hvad de skulle se forud for showet, og at de ville komme under alle omstændigheder. Der var nemlig ikke et program i sigte, og salg af merchandise var ikke prioriteret.

Det var lidt som om kunstnerne var fløjet ind for udelukkende at aflevere deres show - og det uden særlig interesse for det publikum, der imponerende nok næsten havde fyldt salen.

Det uhyre kommercielle show forekom metaltræt. De tomme tønder buldrede, men uden indhold og varme.

Stomp i Falconer Salen
15-17. november 2013