Flere nyheder

 
Teater
Jul i en kradsende krisetid

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Jul i en kradsende krisetid
Ons. 4. dec. 2013


(Foto: Thomas Cato)

Der er mange bitre mandler at sluge i Teater Får302s aktuelle juleforestilling - minirevyen "Når krybben er tom", der er den selvstændige fortsættelse af teatrets julerevy fra 2011 "Et krybespil". Der er ikke meget chokolade på honningkagerne, når publikum møder typerne Helga Hjort, Connie/Bonnie, autografjægeren med den noget skæve læbestift samt mange flere, for vi er i en kradsende krisetid.

Forestillingens absolutte højdepunkt er to damers udveksling af, hvad man kunne kalde barske julekort. De to har øjensynlig kendt hinanden en menneskealder eller mere, og så udveksler man jo julehilsner uanset hvad. Der er imidlertid kommet en påkørsel af det ene pars søn i vejen for det ellers så varme venskab, så en hidtil ubrydelig tradition med en fælles julefrokost er blevet brudt.
Julekortene springer i emner fra det helt dybe omkring død og ulykke til anmodning om opskriften på de gode karrysild. Det er ætsende, ondt og isnende morsomt, som disse to mennesker fremstilles. Her er ensomhed på spil på den absurd frygtelige og meningsløse måde, og desværre er de to damer nok ikke så langt fra den virkelige verden. Charlotte E. Munksgaard og Birgitte Prins er ubetalelige i deres mimik og gestaltning af de to.

Der gøres ivrigt grin med kommercielle indsamlingsshows på TV, hvor Pauli Ryberg er trukket helt i rødt - fuldendt af en rød pailletjakke. Han ser umanerligt skøn ud. Man har valgt at samle ind til alderdommen, men det bliver ikke nemt for de tre skuespillere, for folk har ikke lyst til at donere penge til alderdommen, når de kun kan tale med mindre kendte skuespillere i telefonen, og man i øvrigt har fravalgt at gå på TV. Folk vil tale med Charlotte Munch fra Anna Pihl, vil de - ikke Charlotte E. Munksgaard, der er med i forestillingen. Ærgerligt, ærgerligt må man sige, for meget mere end 75 kr. bliver der ikke indsamlet til alderdommen.

Det er et satirisk billede på en vanskelig branche, hvor kun få bliver kendt af alle, og hvor meget kvalitet ikke kommer mange til gode, og hvor det er svært at holde den kunstneriske fane højt.

Der kan ikke være mange mennesker i det lille teater i Toldbodgade, så man er som publikum inviteret til en lille intim fest. Prøv endelig en lidt anderledes og bittermorsom juleforestilling.

Når krybben er tom
Teater Får302
Se spilleplan

Medvirkende: Birgitte Prins, Charlotte E. Munksgaard, Pauli Ryberg
Dramatiker: Tomas Lagermand Lundme Instruktør: Anders Lundorph
Scenografi: Pauli Ryberg
Lys: Mikkel Jensen