Flere nyheder

 
Film
Endnu en kidnapning

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Endnu en kidnapning
Tor. 5. dec. 2013


(Foto: Nordisk Film)

Forstil dig, at dit barn bliver taget fra dig. Du har ingen ide om, hvor hun er eller om hun stadig er i live. Dette er nok alle forældres sande mareridt. Mareridtet bliver til virkelighed i thrilleren "Prisoners", hvor to små piger forsvinder på en ellers så hyggelig Thanksgiving. Men som så mange forældre ville gøre, bliver der gået gennem både ild og vand for at få de to piger hjem igen.

Det er Thanksgiving. Der er dømt familiehygge med de to bedste venners familier. De mindste leger, og de større ser tv, mens forældrene hygger over en voksendrik. Alt er idyllisk. Lige indtil de to piger ikke er til at finde nogen steder, hverken i det ene eller det andet hus. Både forældre og søskende endevender alt for at finde dem, men de er som sunket i jorden.

Intet peger i retning af, hvor de kan være, lige indtil den store dreng husker noget med en lettere skummel autocamper, der tidligere holdt ude på forstadsvejen med en mand siddende inde i. Straks får forældrene kontaktet politiet, og inden længe er en større politikreds på sagen med den dygtige efterforsker Loki (Jake Gyllenhaal) som styrmand. Det lykkes Loki at finde frem til autocamperens ejermand, den udviklingshæmmede Alex (Paul Dano), som bliver arresteret og taget i forhør. Men da Alex ikke har meget at fortælle, og beviserne er få, bliver Loki mod sin vilje nødt til at lade ham tage hjem til hans mystiske tante Holly.

Keller Dover (Hugh Jackman), som er far til den ene af de forsvundne piger, er mere end frustreret over politiets og Lokis beslutning, og selvom han gør alt, hvad der står i hans magt for at ændre på det, er Alex igen en fri mand. Dette bliver begyndelsen på Kellers egen efterforskning i sagen. Han er overbevist om, at de har ladet en skyldig mand gå fri. Men hvor langt har han selv tænkt sig at gå for at bevise, at han har ret?

Prisoners er produceret af Denis Villeneuve, og resten af castet består af Terrence Howard som filmens anden fortvivlede far, Franklin, og hans kone Nancy spillet af Viola Davis. Maria Bello som Kellers kone Grace. Og til sidst Alex' mystiske tante Holly spillet af Melissa Leo. Filmen varer hele 2 timer og 33 minutter, hvilket ind imellem føles som dræbende lang tid i forhold til filmens indhold. Der er nogle lange pauser ind imellem, og selvom disse pauser nok er tænkt som spændende og intense øjeblikke for publikum, fanger de bare ikke hver gang, da der er for mange af dem.

Selve historien er også set før; kidnapning af et barn eller to og en fars desperate handlinger for at finde spor. Både fornylig i filmen Taken med Liam Neeson og i 90'erens Ransom med Mel Gibson. Derfor er der intet nyt og revolutionerende i dette, og det kunne alt i alt være kortet ned til et simpelt CSI-afsnit. Når det er sagt, spiller både Hugh Jackman (som altid) og Jake Gyllenhaal forrygende godt, så det opvejer lidt for filmens længde, at skuespillet trods alt er i top.

Prisoners
Se spilletider
Se filminfo