Flere nyheder

 
Film
The Wolverine

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Wolverine
Ons. 11. dec. 2013

Den samvittighedsplagede mutant Wolverine bliver modvilligt eskorteret til Japan for at sige farvel til en gammel, velhavende ven, og snart er han både involveret med vennens attraktive barnebarn, den japanske mafia og uigennemskuelige kræfter, der kæmper om overtagelsen af vennens magtfulde forretningsimperium. Resultatet er underholdende og farverigt, men heller ikke mere end det.

The Wolverine foregår i tiden efter de tre sammenhængende film om X-men, der fortalte om den private skole for mutanter ledet af den karismatiske übermutant Charles Xavier, og om lærere og elevers krig mod både skrupelløse politikere og mutanter. En krig, der blandt meget andet betød at Wolverine måtte aflive en kvinde, han var romantisk involveret med.

Dette drab og hans generelle menneskeskyhed har i starten af The Wolverine sendt ham til en hule i skoven et sted i det nordlige USA, hvor han lever som eneboer og kun har sporadisk kontakt til verden omkring ham. Alt dette ændres dog, da han får besked om, at en gammel ven, hvis liv han reddede under atombombningen af Nagasaki i 1945, ligger for døden og ønsker at sige farvel til ham. Vennen er i mellemtiden blevet en af verdens mest indflydelsesrige forretningsmænd, og det viser sig naturligvis, at han har helt andre planer med vor helt end blot et simpelt farvel. For at gøre det hele endnu mere kulørt, er der tilføjet både den japanske mafia, ninjaer og en smækker, ung kvinde, der er den døende forretningsmands delvist hjælpeløse, delvist hårdtslående barnebarn.

The Wolverine slår mange krumspring, hvor ven bliver til fjende og fjende bliver til ven, men handlingen er og bliver forudsigelig, og Wolverines transformation fra plaget knudemutant til ridderen på den hvide ganger, der skal redde den unge skønjomfru i nød, er skåret direkte ud af Hollywood-skabelonen.

Hvad man som seer ikke får i persontegning og uforudsigelighed, får man til gengæld i rigt mål i action og koreografi. Særligt en kampscene på taget af et japansk højhastighedstog er mindeværdig i al sin brutale elegance.

The Wolverine
Ude nu på dvd og blu-ray fra FOX/Paramount