Flere nyheder

 
Film
World War Z

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
World War Z
Ons. 11. dec. 2013

Hollywood og omegn sprøjter et utal af zombiefilm ud i disse år. "World War Z" hører til blandt de bedre, selv om den på ingen måde har bogforlæggets originalitet.

Da Max Brooks sendte sin roman World War Z på gaden i 2006 som en slags efterfølger til overlevelsesguiden The Zombie Survival Guide, var det en fuldstændig nytænkning af den ellers fortærskede zombiegenre. Bogen var en samling af øjenvidneberetninger fra overlevende efter den store zombiepandemi og efterfølgende krig et sted ude i fremtiden. På den måde blandede Max Brooks effektivt de traditionelle øjenvidneberetninger fra for eksempel Anden Verdenskrig med de apokalyptiske zombiefortællinger.

Filmen, der er baseret på bogen, er på ingen måde præget af samme originalitet. I stedet er der tale om en traditionel fortælling om en families og samfundets forsøg på at overleve et massivt zombieangreb. Produktionsvanskeligheder, omskrivninger af filmens tredje akt og ekstra optagedage lagde forud for filmens premiere en dæmper på forventningerne, men alligevel er World War Z blevet en seværdig film i genren, ikke mindst fordi den er veludført, holder et tårnhøjt tempo og har en velspillende Brad Pitt i front. Som seer kan man også stille sig selv spørgsmålet, om bogen overhovedet kunne filmatiseres tilfredsstillende i sin fragmenterede form.

Derfor skal filmen ses for hvad den er; en højspændt actionthriller, som kun Hollywoodmaskinen kan kværne dem ud. Zombieangrebene er vanvittigt godt koreograferede, computereffekterne spiller, og seeren holdes konstant ude på kanten af sædet. Måske ikke det originale mesterværk, læsere af Max Brooks' bog havde håbet på, men mindre kan bestemt også gøre det.

World War Z
Ude nu på BluRay og DVD fra FOX/Paramount