Flere nyheder

 
Film
Bokselegendernes fald

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Bokselegendernes fald
Tor. 9. jan. 2014


(Foto
: Warner)

Instruktøren Peter Segal har i spillefilmen "Tilbage i Ringen" samlet de to hovedrolleindehavere fra verdens mest legendariske bokserfilm, Sylvester Stallone ("Rocky"-filmene) og Robert De Niro ("Raging Bull"), til en endelig kamp.

Henry "Razor" Sharp (Sylvester Stallone) og Billy "The Kid" McDonnen (Robert De Niro) er to lokale Pittsburgh-boksere, hvis edderspændte kampe 30 år tilbage gjorde dem berømte. Dengang havde de hver især vundet én kamp mod hinanden, og på aftenen for deres tredje og afgørende kamp trak Razor sig pludseligt tilbage uden at forklare hvorfor. The Kid blev efterladt med bitterhed over ikke at kunne vise, at han var den bedste bokser, og Razor Sharp knockoutede derved begge bokseres karriere.

30 år senere er Razor arbejder i byens metalindustri, mens The Kid ejer en restaurant kaldet "Knockout", hvor han i al sin bitterhed optræder med komiske indslag om, hvor dårlig en bokser Sharp er. Den energiske boksepromoter Dante Slate Jr. (Kevin Hart) dukker op med et tilbud, ingen af de fallerede boksere kan afslå, og så skal de to rivaler til at mødes i ringen én sidste gang for at afgøre, hvem der er bedst. Stallone vælger at gå med til kampen pga. pengenød, da hans ven og tidligere træners "Lightning's" (Alan Arkin), plejehjemsregninger skal betales, mens The Kid ønsker afklaring.

De to krigere krydser handsker og slag flere gange inden den store match, alt imens fortiden indhenter dem - fysisk og følelsesmæssigt - i form af Kim Basinger som Sally Rose, Razors store kærlighed, og hendes søn, BJ (Jon Bernthal), som tilmed er The Kids søn!

Peter Segals Tilbage i Ringen er desværre, lige som man forventer at den vil være, nemlig flad. Hollywood er løbet tør for ideer, så hvorfor ikke lave en feelgood-komedie, hvor Rocky- og Raging Bull-stjernerne møder hinanden? Filmen gennemsyres af replikker og scenarier, der skal være sjove, men som ikke er det, fordi de prøver for meget.

Den viser Stallone og De Niro gennemgå hård træning for at være klar til kampen og forholde sig til fortiden. Billedsekvenserne er typiske: først kan de ældre herrer dårligt løbe eller styrketræne uden at kaste op, og pludselig er de klar til maraton og til at slæbe lastbiler bag sig. Kevin Harts rolle som den karikerede og hysteriske afroamerikaner, der skifter møgspanden ud med Ferrari'en, småskændes konstant med alle, især med Alan Arkins rolle, og man får nogle gange lyst til at tage ørepropper på og tage sig en lur i den mørke biografsal.

Stallone og De Niros roller er flade og giver ikke veteranerne synderligt meget plads til skuespilmæssig udfoldelse, og især Stallone virker stiv og lidt for henslængt i sin rolle. Det store møde mellem legenderne lader sig se og sluge, men så heller ikke mere. Vil man se gode film om boksning, er det bedst at holde sig til klassikerne, Rocky og Raging Bull, eller den nyere Million Dollar Baby af Clint Eastwood.

Tilbage i ringen
Se spilletider
Se filminfo