Flere nyheder

 
Film
Den elskværdige operasanger

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Den elskværdige operasanger
Tor. 16. jan. 2014


(Foto: Liam Daniel)

Halvfed, genert og med skæve tænder gik Paul Potts på scenen i "Britain's Got Talent" i 2007. Ingen troede ved første øjekast, at han var i besiddelse af noget bemærkelsesværdigt talent. Men folk måtte tro om igen. Paul sang sig ind i hjerterne på hele Storbritannien med sit operatalent. Her er historien om hans liv.

Mobbet som barn, som teenager og som voksen for sin syngeglæde. Paul Potts (James Corden) elskede opera, lige fra han var en lille dreng. Han elskede det så meget, at han havde svært ved at holde tonerne tilbage lige meget, hvor han var, og det måtte han i den grad betale for gennem tæv og mobning. Alle syntes, han var mærkelig, og det lagde de ikke skjul på.

Selv Pauls far (Colm Meaney) så skævt til ham, når han begyndte på sin elskede sang. Efter farens mening var det noget værre pjat, og Paul skulle hellere se at få sig et ordentligt job ligesom ham selv. Så støtte på hjemmefronten kunne også godt virke som noget af en mangelvare.

Selvom troen på sig selv efterhånden var noget lav fra Pauls side, blev han alligevel ved med at synge.

Paul havde job ved siden af som mobilsælger sammen med sin noget mærkværdige arbejdsgiver Braddon (Mackenzie Crook), som samtidig var hans bedste ven.

Gennem internettet og med hjælp fra Braddon mødte Paul den søde Julie-Ann (Alexandra Roach), som hurtigt blev hans store kærlighed og solidariske støtte gennem en meget følelsesmæssig rutsjetur - på vejen mod operadrømmen.

Paul måtte dog igennem nederlag på nederlag, før han den dag i 2007 kom til den audition, der var med til at ændre hans liv for evigt. Med tårer i dommernes øjne og et stående bifald fra publikum sang Paul Potts af sine lungers fulde kraft. Han, der var lige ved at vende om inden han skulle på scenen, gik hen og tog hele Storbritannien med storm og vandt Britain's Got Talent 2007.

Filmen One Chance, som også er navnet på Paul Potts debutalbum, er instrueret af David Frankel. Det er absolut en af de bedste feel-good-komedier, der har været længe. Den er humoristisk, tragisk og ærlig. Den prøver ikke på at være noget, den ikke er, og det er dét, der gør den så god. Man kommer rundt i hele følelsesregisteret som publikum med empati, sorg, glæde og grin, samtidig med nogle hårrejsende gode sangscener. Helt sikkert anbefalelsesværdig, hvis du vil se en film, der får dig til at smile hele vejen ud af biografen.

One Chance
Se spilletider
Se filminfo