Flere nyheder

 
Teater
Veldrejet ægteskabsfarce

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Veldrejet ægteskabsfarce
Tir. 21. jan. 2014


(Foto: Anders Hjerming)

Comedieteatret er taget på turné med endnu en forestilling inden for komedie-, farce- og morskabsgenren. Med "Færdig med fyrre?" er der garanti for grin, tårer og latterkramper. Forestillingen har måske ikke det mest dybsindige budskab, men man kan være sikker på at få god underholdning og en glad aften i selskab med dygtige skuespillere.

Susanne (Joy-Maria Frederiksen) og Torben (Karsten Jansfort) har været gift i 17 år. De har sammen teenagedatteren Lærke (Josefine Moody). I huset bor også Torbens far, Eigil (Troels II Munk), som er enkemand med dårlig hukommelse og en fortid i DSB. Ved siden af familien bor naboparret John (Henrik Lykkegaard) som er ejendomsmægler, og Jeanette, som er damefrisør. John har meget få brikker at flytte rundt med og en stor appetit på damer.

Torben arbejder meget; rigtigt meget. Han har sit eget firma og holder aldrig fri. Hvis man spørger Torben, så er livet perfekt. De har et godt ægteskab, et dejligt hjem, smukke møbler og smukke gardiner. Man kan simpelthen ikke ønske sig mere. Susanne begynder derimod at føle, at livet går forbi hende. Der sker aldrig noget, de dyrker ikke sex, og de laver i det hele taget aldrig noget sammen. Susanne føler, at hvis der skal ske noget nyt, så skal det være nu, så hun beslutter sig for at ville skilles fra Torben og realisere sig selv. Torben forstår ingenting, for de havde det jo så godt.

Nu kunne det måske lyde, som om stykket er gabende kedeligt, og at der allerede er dømt samfundsrealisme og parforholdsproblemer, før man nogensinde kommer i gang med forestillingen. Faktum er, at Færdig med fyrre? er fyldt med morsomme situationer, vanvittige replikker og ikke mindst naboen John, der kommer mere og mere på dybt vand med sine eskapader samt Eigil der lever en forvirret tilværelse, hvor han ingenting kan huske, bortset fra sin stolte fortid i DSB.

Forestillingen i sig selv har ikke så meget dybde og man går ikke fra salen med særligt mange aha-oplevelser og refleksioner over sit eget parforhold. Denne forestilling er den, man skal vælge, hvis man trænger til et godt grin og gerne vil overraskes og more sig over de velplacerede replikker, der for en gangs skyld ikke er bygget over en eller anden gammel vits, som man nogle gange oplever det i forbindelse med komedier.

Færdig med fyrre? er rigtigt godt skruet sammen, og der er lagt i ovnen til en aften, hvor lattermusklerne virkelig bliver rørt.

Færdig med Fyrre?
Comedieteatret
Se turnéplan
Anmeldt på Kolding Teater 17. januar