Flere nyheder

 
Klassisk musik
Apollo og Daphnes kærlighed

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Apollo og Daphnes kærlighed
Tir. 18. feb. 2014

Barokoperaen "Apollo og Daphnes kærlighed" opføres på det fine gamle hofteater ved Christiansborg. Det er fint, elitært og lidt kedeligt.

Der er kastet mange sponsorkroner efter produktionen af italienske Pier Francesco Cavallis barokopera Apollo og Daphnes kærlighed fra 1640, og det er da også tydeligt et gennemarbejdet koncept, som Nordic Network for Early Opera har præsteret. Bare det delikate program på 75 sider vidner om, at man er gået ned i detaljen.

Det gamle hofteater egner sig også glimrende til en lille opera som denne, og bare det at få lov til at være på det sted, hvor Christian den syvende, Caroline Mathilde og Struensee slog deres folder, højner oplevelsen. Man har endda valgt at bruge hele rummet, sådan at også både konge- og hofdameloge bruges af sangerne.

Foran scenen huserer musikerne på instrumenter som cembalo, barokguitar, theorbe og violiner.
Der synges på dansk, og det er en fordel ikke at have et elektronisk bånd kørende som en irriterende overtekst. Der er syv sangere på hofteatrets skrå scene, men de udfylder hele 25 roller. Det gør det ikke let at hitte rede i den ganske komplicerede handling, der inspireret af Ovids eventyr opererer på mange planer.

Xenia Lach-Nielsen synger både Aurora, Daphne og Procris, mens hendes mandlige modstykke, Mathias Hedegaard, synger både Morpheus, Tithonus, Kyrilla, Kephalus og Apollo. Det er mange sider af kærligheden, der portrætteres, men først da Daphne forvandler sig til et laurbærtræ, kan de forenes. De er begge meget velsyngende, og hans kontratenor er især imponerende.

Teresia Bokor er blandt andet Amor og nymfe, og hun er både velsyngende, smuk og charmerende.
Alle optrædende kan i det hele taget mere end deres kram, og Magnus Tessing Schneider, der har stået for både oversættelse og iscenesættelse, har forberedt sig helt ud på nørdernes overdrev. Det er imponerende, men resultatet er blevet så elitært, at det ender med at blive kedeligt. Som tilskuer skal man nærmest have historien forklaret i detaljer på forhånd for at have en chance for at være med.
Dertil kommer, at hele herligheden varer tre timer, og det er for længe.


Apollo og Daphnes kærlighed
Hofteatret
Se spilleplan

Instruktion og oversættelse: Magnus Tessing Schneider Musikalsk ledelse: Benjamin Bayl Producent og scenograf: Björn Ross Kostumedesigner: Gøje Rostrup
Koreograf: Birgitte Bauer-Nilsen

Xenia Lach-Nielsen: Aurora, Daphne, Procris Mathias Hedegaard: Morpheus, Tithonus, Kyrilla, Kephalus, Apollo
Martin Vanberg: Somnus, Alphesiboeus, Pan, Hyrde
Lise-Lotte Nielsen: Venus, Philena, Muse Teresia Bokor: Itathon, Amor, Nymfe, Muse Erlend Tyrmi: Panthus, Jupiter, Peneius, Hyrde Anna Maria Wierød: Nymfe, Muse