Flere nyheder

 
Film
Charmerende tidsrejse

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Charmerende tidsrejse
Tor. 6. mar. 2014

Der er fart over feltet i Dreamworks' nye animationsfilm "Mr. Peabody & Sherman", som dog ikke helt når "Shrek"s humoristiske højder.

Mr. Peabody & Sherman har Rob Minkoff, der er kendt fra Disneys Løverenes Konge, i instruktørstolen. Filmen er baseret på den amerikanske TV-tegneserie Peabody's Improbable History, der var en del af børneprogrammet The Rocky And Bullwinkle Show, som blev vist fra 1959-1964. A

Filmen er lavet i en meget flot 3D-animation, hvor man har forsøgt at holde stilen fra den oprindelige serie. Dog har de originale runde "bubble head"-figurer fået en opdatering.

Mr. Peabody er en hyper-intelligent, talende hund, der har opnået en masse i sit liv, såsom en Nobelpris, to olympiske medaljer og er opfinderen af Zumba. Mr. Peabody har adopteret drengen Sherman, som har stor interesse for historie. Sammen bruger de Mr. Peabodys nyeste opfindelse, en tidsmaskine kaldet "TIDMAC", der bringer dem tilbage til fortiden. Mr. Peabody mener, Sherman klart får mere ud af sine historiebøger, når han kombinerer dem med selv at opleve vigtige historiske øjeblikke.

Vi kommer med på rejserne tilbage til den trojanske krig, hvor Odysseus får ideen til at bygge en kæmpe træhest med en hul krop og putte 100 af de bedste krigere, herunder Agamemnon, ind i den. Vi møder Marie Antoinette under den franske revolution i 1789-1799, hvor vi lærer, at det havde set anderledes ud, hvis hun blot havde givet de fattige brød og skåret ned på sit kageforbrug. I den italienske renæssance møder vi Leonardo da Vinci og finder ud af, hvad der gemmer sig bag Mona Lisas smil.

Sherman er lige begyndt i skole, og det lykkes ham på første dag at blive uvenner med klassens populære pige Penny. Det ender med et slagsmål mellem de to, hvor Sherman i vrede kommer til at bide Penny. Det falder ikke i god jord hos skolens rektor, som endda har indkaldt socialrådgiveren Mrs. Grunion til en skole-hjem-samtale med Mr. Peabody. Mrs. Grunion er en sur dame, som truer Mr. Peabody og siger, at det kan være hun bliver nødt til at fjerne Sherman fra hjemmet.

I et forsøg på at redde situationen inviterer Mr. Peabody Penny og hendes forældre over til middag. Det kommer ikke til at gå helt som forventet, da Sherman og Penny "låner" tidsmaskinen og får lavet en masse rav i den.

Mr. Peabody & Sherman er ikke en af Dreamworks' bedste film, og humoren når ikke det samme niveau som i eksempelvis Shrek. Animationen og fortællingen flyder ligeledes heller ikke så godt, som den gjorde i How to Train Your Dragon. Men der er fart over feltet, hvilket bestemt nok skal holde børnenes opmærksomhed rettet mod lærredet. Der er også nogle sjove replikker, vi voksne kan grine af. Spartanerne er specielt underholdende, og der smides henkastet en bemærkning eller to om Ødipus og hans komplekse liv. Det er nok de færreste børn, der fanger den reference.

Mr. Peabody & Sherman er en overraskende og charmerende fortælling med god humor, der spænder fra slapstick til sarkasme. Den er bestemt et syn værd. Som en bonus vises Dreamworks' nye kortfilm Almost Home inden filmen, og den er virkelig sjov.

Mr. Peabody & Sherman
Se spilletider
Se filminfo