Flere nyheder

 
Musik
Kicking Ass & Taking Names

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kicking Ass & Taking Names
Ons. 19. mar. 2014

Baby Woodrose, aka Lorenzo Woodrose, har netop udsendt bandets 10. album på 13 år. Udgivelsen er til bandets fans og indeholder diverse sjældne b-sider.

Kicking Ass & Taking Names er en sjov størrelse. Det er ikke et rigtigt album, det er ikke en klassisk opsamling, og det er slet ikke en "Best of". Kicking Ass & Taking Names er seneste udgivelse - i den efterhånden temmelig lange række - fra de københavnske garage-/60'er/70'er rockere i Baby Woodrose. Eller rettere Lorenzo Woodrose. Det er hans band/projekt, og det er så vidt vides også ham, der er det altoverskyggende omdrejningspunkt i Baby Woodrose (og i et par andre bands..). Baby Woodrose har siden 2001 udgivet hele 10 plader inklusiv en liveplade mv..

Baby Woodrose hører stilmæssigt til i den periode af musikhistorien, hvor man udgav singler i hobetal, hvilket de naturligvis også har gjort og al respekt for det. Med til singlerne hører b-sider, og det er disse, der her udgives samlet. Mange af de single-udgivelser, der er kommet i årenes løb, er efterhånden blevet sjældenheder og samlerobjekter. Udgivelsen indeholder ikke alene singler fra Bad Afro Records, der er også singler udsendt på svenske, norske, græske og franske selskaber. De har været vidt omkring.

Åbningsnummeret "Information Overload" er typisk Baby Woodrose, og energien er i top. Instrumenteringen er udvidet med et klaver, og det er glimrende. Det samme kan siges om "Good Day to Die"; det hele rykker godt og grundigt. Sådan er det jo generelt med den slags rock, men på et tidspunkt bliver det desværre for ensformigt for undertegnede, og numrene kommer til at flyde sammen. Jeg betvivler ikke et sekund bandets kvaliteter, men det bliver dog en kende i overkanten med denne udgivelse af b-sider. At de er b-sider er ikke nødvendigvis negativt. Flere af numrene burde sådan set have været på almindelige udgivelser, f.eks. de to førstnævnte. Men som sagt lyder det for ens, og det er egentligt synd, men til gengæld er der noget for fansene. Overraskelsen er coveret af The Raveonettes' "Beat City", der dog her er trukket helt ned i tempo og tilføjet mundharmonika, hvilket ikke gør noget ordentligt for nummeret.

Kicking Ass & Taking Names er på den ene side en meget passende titel, for gruppen har alle dage været uregerlige og gjort, hvad de ville. På den anden side er det en lidt spøjs titel, da musikken ikke er af den slags, der er skrevet, produceret og arrangeret således, at den ødelægger højtalere. Man skal absolut ikke underkende Baby Woodrose og ej heller deres produktivitet og entusiasme, men denne udgivelser er for kendere og ikke rigtig andre. Produktionen er noget blandet, det er jo optaget 117 forskellige steder og på 117 forskellige tidspunkter.

Baby Woodrose: Kicking Ass & Taking Names
Ude nu på vinyl og CD fra Bad Afro Records