Flere nyheder

 
Film
DVD: Turbo

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
DVD: Turbo
Man. 24. mar. 2014

DreamWorks' tegnefilm "Turbo" er en klassisk historie om at forfølge sin drøm og tro på, at man kan nå sit mål, selvom man har alle odds imod sig. En sød og underholdende film for hele familien er nu tilgængelig på dvd.

Sneglen Theo er ikke som de andre snegle i haven. Han elsker at se racerløb og drømmer om selv at vinde et en dag. Og efter en turbulent tur ud af haven og nærkontakt med en bilmotor, får Theo nye superkræfter og kan bevæge sig i ekstrem fart. Faktisk går han fra at kunne bevæge sig i sneglefart til at komme op på over 300 km i timen.

Herefter ændrer Theos liv sig markant. Fra at have været havesnegl, der arbejdede hele dagen med familien i køkkenhaven, går han nu målrettet efter sin livsdrøm. Ved et tilfælde møder han mennesket Tito, der på hobbyplan holder sneglevæddeløb og derfor opdager Theos særlige evne.

Theo, som får tildelt kunstnernavnet Turbo, og hans nye menneskeven, Taco-fyren Tito satser alt på at nå deres drømmemål. De kæmper for det og må en masse igennem, før de endelig når målet. Turbo er helt igennem en rigtig sød film, og børnene må bare heppe på den lille snegl i dens kapløb med verdens hurtigste racerbil og den (ondskabsfulde) regerende mester Guy Gagné.

Filmen Turbo fungerer godt både på det store lærred og som hyggefilm hjemme i sofaen. Den har - som de fleste nye tegnefilm - masser af humor for både børn og voksne, og man kan trygt læne sig tilbage og vente på den (lykkelige!?) slutning.

Turbo er en klassisk amerikansk historie om at følge en tilsyneladende fuldstændig uopnåelig drøm og rent faktisk klare sig hele vejen igennem. Det er fortællingen om den lille mand (eller snegl) med alle odds imod sig og om at få en ekstra chance med lidt hjælp ovenfra - som Askepot, der får hjælp af den gode fe.

Turbo
Ude på dvd fra Dreamsworks