Flere nyheder

 
Teater
Dø eller deltag

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dø eller deltag
Ons. 2. apr. 2014


(Foto: Natascha Thiara Rydvald)

Livet er en absurd fest - dø eller deltag, står der i pressematerialet fra Københavns Musikteater, og det er netop den mandlige hovedpersons dilemma i Pernille Gardes nye forestilling "Lost Memories".

Fem døre på hjul, et campingbord og to stole udgør Signe Kroghs scenografi til black box-scenen på Københavns Musikteater. Den er effektiv, effektfuld, symbolsk, enkel og nem at manøvrere med for de fire medvirkende.

Skriv Deres navn, cpr.nr. og beskriv eventuelle symptomer. Det er den besked, Hr. H får af den mandlige leder i skikkelse af Kristofer Krarup, da han indfinder sig på det psykiatriske hospital. Det kan være svært, når hukommelsen er sat ud, og hovedet kun er fyldt med høje ubehagelige lyde og bølgeskvulp, og personalet muligvis selv tilhører patientskaren.

Som historien skrider frem, dukker glimt frem i erindringen om de begivenheder, der har bragt Hr. H på kanten af, hvad et menneske kan forholde sig til mentalt.

Spædlemmede Sherwin Reyes er både sygeplejerske og lidt på kant af almindelig forestilling om normalitet. Hun er herlig i sin beskrivelse af fugle og deres kvaliteter, og man ser hende næsten som den nymfeparakit, hun uafladelig taler om. Tiziana Fracchiolla portrætterer hjerteskærende en kvinde, der har givet op.

Bo Madvig danser den traumatiserede Hr. H., og hele forestillingen sitrer af hans nærvær. Bo Madvig er en ener i dansk moderne dans, og han har ungdommens styrke samtidig med, at han har 30 års erfaring at trække på. Hans improviserende bevægelsesmønster strækker sig fra et træk med et øjenbryn til parkour-lignende akrobatik, når han som Spiderman hænger med hovedet nedad på en af dørene, eller bruger sin egen vægt på campingbordet, der er vendt om. Han gestalter sin karakter, så man kan se direkte ind i Hr. Hs mudrede indre og tomhed, mens han med ét kan ændre sig til en flirtende og sexet damernes ven på diskotek.

Pernille Garde fortæller med Lost Memories en personlig, men ikke privat historie. Den har dybde og har noget på hjerte, og nok så vigtigt kan man følge med i handlingen og derfor tage stilling. Det er ikke så tit, det sker inden for moderne dans. Så tag en udfordring op og gå i Københavns Musikteater til en forestilling, der ligger lidt uden for almindelig komfortzone.

Lost Memories
Københavns Musikteater
Se spilleplan

Idé, koreografi og iscenesættelse: Pernille Garde
Medvirkende: Bo Madvig, Tiziana Fracchiolla, Kristofer Krarup & Sherwin Reyes
Komponist: Greatmusic - Tin Soheili & Niklas Schak
Videodesigner og scenograf :Signe Krogh Lysdesigner: Michael Breiner
Kostumedesigner: Rikke Von Qualen