Flere nyheder

 
Film
En flad 2'er i 3D

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
En flad 2'er i 3D
Tor. 10. apr. 2014

Ud fra et økonomisk synspunkt giver det sikkert rigtig god mening at producere 2'ere. I nogle tilfælde klarer de oprindelige figurer det også ganske godt i 2'eren, såsom "Toy Story 2" eller "Monsters University". I "Rio"s tilfælde havde det nok været bedre at lade de stakkels fugle være i fred - men sådan skulle det ikke være.

Der er stadig knald på farverne. 3D-animationen er meget flot og indbydende at se på. Specielt den flyvende nytårs-åbningsscene er virkelig flot lavet, og det giver et lille sus i maven. Man tænker for sig selv, at dette ser lovende ud. Animationen er direkte overvældende i nogle af scenerne, som for eksempel gengivelsen af den lille giftfrø Gabi, som med sin glinsende, slimede hud stråler i en af Rio 2's bedste musical-sekvenser.

Ligesom den første Rio-film er Rio 2 instrueret af Carlos Saldanha. Et af de bedste valg, Saldanha har truffet for sin Rio 2, er at lade drama-queen kakaduen Nigel være en del af filmen. Nigel er klart den bedste karakter i hele filmen. Han har fået de bedste replikker, der fungerer flot selv i den danske oversættelse. Så er man blevet lokket i biografen af familien, kan man godt glæde sig til en umådeligt underholdende reciteret udgave af Gloria Gaynors "I Will Survive". Nigel har fået en ven i den lille giftfrø Gabi, som på dansk er med stemme af Louise Fribo, og som i den originale version er med Kristin Chenoweth, der puster liv i en af de mere psykotiske frøer, undertegnede længe har set.

I Rio 2 har Linda og Tulio fundet ud af, at der måske findes en flok blå ara-papegøjer i Amazonas-regnskoven. Da Jewel hører dette, synes hun, at det er en enestående chance for deres familie at hjælpe Linda og Tulio med at finde de vilde blå araer. Jewel overtaler den noget forsigtige Blu og fortæller ham, at det er godt for deres tre unger at lære deres vilde rødder at kende. Der går ikke længe, før end den lille familie bliver fundet af de vilde blå araer, og det viser sig, at det er den folk, som Jewels familie var en del af.

Filmen udvikler sig desværre hurtigt her fra til at blive en slags "Adam Sandler - Meet the Parents"-kliché. Blu skal forsøge at indynde sig hos svigerfar og overvinde sin dårlige selvtillid, der bliver sat på prøve, da han bliver præsenteret for Jewels macho barndomsven Roberto.

Saldanha forsøger også at holde gang i tre sidefortællinger. Den første er "Den truede Amazonas-regnskov", hvor en flok onde, korrupte skovhuggere er ved at fælde endnu mere af den og kommer tæt på det eneste sted i skoven, hvor de blå araer kan bo. Den næste er "X-faktor i junglen", hvor Nico og Pedro er ved at finde deltagere til årets karneval, som et vildt indslag til deres show. Den sidste - og nok sjoveste - sidehistorie er "Nigels hævn", hvor Nigel, nu med hjælp fra en giftig frø og en myresluger, forsøger at udtænke et djævelsk plot, så han kan hævne sig på Blu. Det bliver desværre alt for meget at ville på én gang, og der gives ikke ordentligt plads til nogen af historierne. Det er synd, da de hver især har potentiale.

Rio 2 har nok næppe været forbi Brasiliens turistråd. Men man kan ikke undgå at tænke på "product placement", når man ser alle de mange fodbold- og karnevalreferencer. Det er simpelthen for meget, uden at det bidrager til historien.

Rio 2 er en flad 2'er. Der er alt for mange bolde i luften, og der er ikke nok spillere på banen til at tackle dem. Som karneval er den dog et udstyrsstykke uden lige. Der er masser af farver, fest og musik til at fange vores opmærksomhed. Så meget, at vi nok glemmer alt det, som ikke fungerer for en stund, lige så let som vi glemmer den truede regnskov.

Rio 2
Se spilletider
Se filminfo