Flere nyheder

 
Litteratur
Elskede Elijah

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Elskede Elijah
Tor. 15. maj 2014

"Elskede Elijah" En helt igennem fantastisk og gribende roman om drengen Elijah. Det er fortællingen om kærlighed mellem mor og barn, og om svig. Det er et glimt ind i en verden, hvor et barns tillid er blevet misbrugt - og det er samtidig fortællingen om plejefamilier, adoption og kærlighed.

Elijah er 7 år og må endnu engang skifte plejefamilie. Han har boet hos mange plejefamilier efterhånden, siden hans mor blev for syg til at tage sig af ham. Men Elijah er aldrig særlig længe på samme sted, for han er besat af en ond troldmand. Den onde troldmand tager nogle gange over og får Elijah til at gøre slemme ting. Nogle gange kan troldmanden holdes nede ved at holde sig for næsen eller gå i kirke, men han dukker altid op igen. Elijahs krop er arret efter en hård start på livet med en mor, der var mentalt syg, og hvordan ser hans fremtid ud?

Parret Nikke og Obi bor i London. De ønsker sig brændende et barn, men efter mange aborter og et dødfødt barn har de givet op. De tør ikke mere. Men tør de give et adoptivbarn en chance, og kan de rumme Elijahs omfattende omsorgssvigt? Kan man elske nok til at et skadet barn bliver helt igen?

Det er en helt igennem gribende fortælling om kærlighed; kærligheden til sit barn uanset om det er ens biologiske eller adopterede. Det er fortællingen om det svære valg om adoption og de mange udfordringer, det giver som forældre, familie og par. Men det er også en fortælling om, hvor dybe ar tidlige omsorgssvigtede børn kan opleve, om psykiske syge forældres påvirkning af deres børn og verdens uretfærdighed.

Dette er den britiske forfatters anden roman. Hendes debutroman Små fugle i det fjerne fik Costa Awards for bedste britiske debutroman i 2011. Christie Watson arbejder som børnesygeplejerske, når hun ikke skriver. Hendes indsigt i børns reaktionsmønstre og hendes evne til formidling af et svært emne som omsorgssvigt set fra et barns synsvinkel er formidabel. 6 store stjerner fra denne anmelder!

Køb bogen på saxo.com

Christie Watson: Elskede Elijah
Oversat af Marianne Linneberg Rasmussen Cicero, 334 sider
ISBN: 8763832585