Flere nyheder

 
Teater
Tjener for to herrer

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Tjener for to herrer
Man. 26. maj 2014


(Foto: Emilie Therese)

Det er en forestilling med masser af liv, musik og - ikke mindst - humor, som Odense teater lægger gulv til med stykket "Tjener for to herrer". Stykket bæres i høj grad af en meget veloplagt Peder Dahlgaard.

Vi tages med til England i 1963, hvor der er arrangeret et fornuftsægteskab mellem de to arvinger Roscoe og Pauline (Ane Helene Hovby). Da Roscoe kort efter forlovelsen bliver slået ihjel, opfordrer Paulines far hende til at finde en ny mand at gifte sig med, eftersom han allerede har betalt for en fest. -Og det lykkes heldigvis!
Til forlovelsesfesten dukker imidlertid Roscoe op i levende live. Det viser sig dog at være hans tvillingesøster Rachel, forklædt som sin afdøde tvillingebror. Rachel (Natalí Vallespir Sand/Johanne Dal-Lewkovitch) leder efter sin forlovede Stanley, som er gået under jorden, da det er ham, der har dræbt Roscoe. Da hun samtidig har brug for penge, ønsker hun at gennemføre brylluppet med Pauline, så hun kan få fingrene i medgiften.

Til at hjælpe sig med at finde Stanley har Rachel hyret Francis (Peder Dahlgaard). En musiker som konstant er på jagt efter mad og hurtige penge. I sin iver efter at score kassen lader Francis sig samtidig hemmeligt ansætte af Stanley, som er under dække og derfor bruger falsk navn!

Som ovenstående måske antyder, så er historien en lidt rodet affære med flere små kærlighedshistorier og forviklinger på kryds og tværs. Men det er alt sammen en del af den underholdende fortælling, som på overbevisende måde giver oplevelsen af at befinde sig midt i de glade 60'ere med rappe replikker, masser af seksuelle undertoner og skøn musik. Og al den glæde smitter af på publikum, som hurtigt indfanges af en yderst velspillende Peder Dahlgaard som Francis.
Den lysslupne stemning opretholdes stykket igennem, fordi man hele tiden overraskes med skøre og uventede indfald. Da publikum samtidig på flere måder direkte involveres i stykket, føles det næsten, som om man er del af det.
Også måden hvor på man bruger musikken under sceneskift, er meget veltænkt, fordi scenen aldrig er tom. Skiftevis er de forskellige karakterer på scenen og giver et velvalgt nummer, mens "tjenere" gør klar til næste scene. På den måde mister man aldrig grebet i publikum, som i stedet glade nynner med på de velkendte numre.
Sceneopsætningen er enkel, der leges med lys og få effekter, og det fungerer rigtig godt. Generelt leveres rigtig gode præstationer af skuespillerne, og alle formår at skabe god kontakt til publikum.

Det er virkelig et stykke der efterlader publikum med et smil på læben.

Tjener for to herrer
Odense Teater
Se spilleplan

Af: Richard Bean efter Carlo Goldonis farce Musik: Grant Olding
Iscenesættelse: Christoffer Berdal
Scenografi: Camilla Bjørnvad