Flere nyheder

 
Musik
Ny vin på gamle flasker

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ny vin på gamle flasker
Man. 26. maj 2014

I en tid, hvor hitsene banker derudaf i et tempo, hvor end ikke radiostationerne kan følge med, udgiver The Savage Rose, med formidable Annisette Koppel i spidsen, et album, der indeholder fem nye sange og fem tilbageblik med genindspilninger af tidligere sange. Men der er ikke tale om billigt retro eller simpelt genbrug i mangel af bedre materiale.

Annisettes vokal og det unge band formår at tilføre ny strøm til de elektriske sange, som fremstår med ny friskhed og ikke mindst ny relevans. For historien om The Savage Rose er lige så meget historien om at være på en mission i en verden, hvor kærlighed, sammenhold og ægte følelser alt for sjældent kommer til udtryk.

Albummet Roots of the Wasteland emmer af soul og gospel, som på "Refugee" med vuggende kor og det tidligere hit "Black Angel", hvor trompeter, orgel og en knastør bas sætter strøm til hofterne. "I'll put my spell on you", som Annisette synger, og det skal jeg love for, den rutinerede sangerinde gør. Annisettes vokal har i dag en langt mere moden dybde, sammenlignet med den purunge kvinde, der som bare 18-årig debuterede med The Savage Rose i 1967. Hendes stemme har fået den glød og farve, som et langt og levet liv har medført, og det er i mødet med hendes unge band og verden af i dag, at Annisette leverer sit personlige bud på, hvordan hendes sange kan være med til at gøre denne verden til et bedre sted. På "The Storm", som har sin oprindelse i tiden umiddelbart før Thomas Koppels død, dykker Annisette ned i sit eget dybt personlige sjæleliv og investerer sig selv i musikken på en måde, som gør hendes og bandets musik til noget helt enestående.

Sammenlignet med det forrige album Love and Freedom, som havde mere rocket kant og strittede i nogle forskellige retninger, er der mere samling på Roots of the Wasteland. Både i form af den hede gospelstemning, der vælder ud fra koret, trombonen og Hammond-orglet, og i produktionen, hvor der er en fin balance mellem det nye og det tidlige materiale. Interessant er det her at opleve, hvordan musikken selv ophæver tidens love og får det samlede udtryk til at fremstå levende og engageret. Og det er dét, The Savage Rose har at byde ind med i dag. En skarpt produceret musik, der banker og rør hjertet, samtidigt med at det sociale engagement stadig findes i Annisettes insisterende stemme. The Savage Rose har i den grad revitaliseret sig ved hjælp af et ungt band, der favner dybden i Annisettes vokal og hele det historiske kompleks, der ligger bag et af Danmarks måske mest betydningsfulde bands gennem tiden.

"Det er et liv, der kun kan leve i musikken, og jeg ved hvordan musikken og sangene formår at forene mennesker verden over. Jeg vil altid huske hvorfor jeg synger, og jeg elsker hver eneste sang som jeg synger. Ja, det er sange med sjæl."
-
Annisette Koppel

The Savage Rose: Roots of the Wasteland
Ude på cd og i begrænset LP-oplag fra Target Records