Flere nyheder

 
Teater
Stjernenykker på Damhuskroen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Stjernenykker på Damhuskroen
Fre. 30. maj 2014


(Foto: Dennis Møller)

Man går da til enkebal på Damhuskroen - eller?Ikke nødvendigvis. Mandag d. 26. maj havde revyen "Stjernenykker" premiere på netop Damhuskroen.

Man kan gøre det til en hel aften ved at tilkøbe en i øvrigt glimrende toretters menu med forret og hovedret og med efterfølgende underholdning. Der skal dog noget til at trække et sted som Damhuskroen op. Den ligger lidt uden for alfarvej, og det hele føles en anelse gammeldags.

De 21 numre, som revyen indeholdt, bidrog dog ikke meget til den gode stemning. De fleste er skrevet af den unge revydirektør Nicolaj Cornelius, der også selv medvirker sammen med Kit Løvenhardt og Pernille Sørensen.

Et nummer var med/om Marianne Jelved, og Nicolaj Cornelius var iført kort pjusket paryk, spadseredragt og hendes ofte omtalte og udskældte håndtaske, som nærmest er synonym med personen og politikeren Jelved. Det er fint og går ikke for nær på nogen måde. Man skal også tåle en hel del mere end ikke-offentlige personer, men sketchen gik tydeligvis på Marianne Jelveds alder og åbenbare træthed, idet hun endte med at blive kørt væk i sovende tilstand. Mig bekendt sover Jelved ikke under sit arbejde, og så vidt vides passer hun det også samvittighedsfuldt. Det er dårligt håndværk at gøre grin med noget, der dels ikke er sjovt og dels er uafvendeligt.

Et andet indslag var et nummer til showmusik med Kit Løvenhardt iført burka. Iklædt denne åbenbaredes der bh'er, negligéer og strømpebånd, illuderende et veritabelt stripnummer. Hvad meningen var med nummeret er endnu ikke gået op for undertegnede, men sjovt var det ikke, og det tangerede det upassende. Hvis der skal gøres grin med religion, skal det have et formål, og når der er tale om revy, skal det også være sjovt.

Der var dog også et par numre, der var sjove. Pernille Sørensen klædt ud som Pia Olsen Dyhr, der bogstaveligt fejer op efter Kit Løvenhardts lidt forskrækkede Anette Wilhelmsen havde lidt vid.

Et nummer om plastikkirurgi var fint og lidt tankevækkende. Den ydre forvandling indebærer ikke nødvendigvis indre lykke, og det er da værd at understrege.

Andre sketches beskæftigede sig med den moderne kvinde, der skal være mor, ægtefælle og karrierekvinde. Det er et eviggyldigt emne, men det har været set før. Ægteskabet sat op som en generalforsamling med beslutninger fra bestyrelseskvinden på talerstolen og med manden som ydmyg deltager er også lidt sjov og genkendelig, men heller ikke her hævedes niveauet dog.

De tre medvirkende har haft konsulentbistand fra Preben Kristensen, der har mange års erfaring både som skuespiller og som planlægger af Linje 3-shows. Han burde have bedt sin revydirektør stramme op.

StjernenykkerRevyen
Damhuskroen
Se spilleplan

Iscenesættelse: Nicolaj Cornelius
Kapelmester: Christian Berg
Instruktør: Preben Kristensen
Koreograf: Louise Fribo