Flere nyheder

 
Musik
Miley Cyrus i Forum

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Miley Cyrus i Forum
Tir. 10. jun. 2014


(PR-foto)

Miley Cyrus sparede ikke på noget, da hun d. 4. juni, sammen med et skrigende publikum, gav den alt, hvad remmer, tøj og twerking kunne holde til i Forum, København. Popdivaen leverede en imponerende energispækket optræden med masser af crotch-grabbing, tungerækken og et overdrevent sceneshow, så selv det største cirkus godt kunne pakke teltdugen ned igen.

Det var noget af et syn, der mødte én fra den hævede balkon i Forum, da man kiggede ud over de mange tusind Miley Cyrus-tilhængere, der var troppet op i dagens anledning. For tilhængere - det var de. Aftenens standard for dresscode var klart bestemt af teenagemassen af piger i mavebluser, gamacher og oprullede frikadeller i håret. De unge Miley Cyrus-kopier dirrede nærmest i takt af bar spænding.

Inden Miley Cyrus' optræden leverede DJ-Møller en elektronisk symfoni af kendte pop-, r'n'b- og dubstephits, som publikum både dansede og sang med på i vilden sky. For at geare tilskuerne ekstra meget op til koncerten med aftenens hovedperson, spillede nummeret "Twerk That Ass" naturligvis en speciel stor rolle i de godt 30 min. opvarmning. Den halve time gik hurtigt og ubesværet. Det var for en gangs skyld rart at kunne nyde en koncertopvarmning, da det tit bliver til en langtrukken og ligegyldig ventetid på over en time, som kun giver én ondt i fødderne og ørerne.

Endelig blev det Miley Cyrus' tur. Rutchende ned ad en overdimensioneret version af sin egen tunge, gjorde hun sin alt andet end beskedne entré. Herfra fik den ellers hele armen med lir på scenen lige fra store pompøse guldbiler og guldkæder til små twerkende dværge, pelsede monstre og hoppende bamser, samt en kæmpe animeret kattekilling med gyngende hoved og en gigantisk svævende hotdog indhyllet i røg, som hun sad på.

På trods af den lange set-liste, der strakte sig over to timer, formåede Miley Cyrus at holde energiniveauet og nerven oppe ved stort set hvert et nummer igennem hele koncerten. Som hun også førhen har udtalt i medierne, bliver hun nødt til at holde sig i ekstremt god form. At kunne holde det høje tempo og den gode energi oppe, samtidig med at skulle synge og have tid til at twerke og interagere med sine fans, er ikke bare sådan lige. Som tilskuer har man en klar fornemmelse af, at der er virkelig god kontakt imellem hende og publikum, og at man sammen er med til at skabe en god koncert for hinanden. Til koncert med Miley Cyrus er man nemlig i gode hænder, selvom hendes rebelske attitude umiddelbart synes at udstråle noget andet.

Til sidst er det nødvendigt at nævne, hvor bemærkelsesværdigt god en sanger hun faktisk er. Selvom man har fornemmelsen af, at hun nærmest vender vrangen ud på sig selv på scenen for at give sine fans det fedeste show nogensinde, gør hun sig også umage med at synge så ubesværet og rent som muligt - og det lykkes hele vejen. Hun rammer hver enkelt tone stjerneklart, og har endda overskud til at forme musikken og lege med fraseringer og udfordrende dybe tonelejer. Alt i alt en stor oplevelse - respekt for MC!

Miley Cyrus gav koncert i Forum 4. juni