Flere nyheder

 
Teater
Glade dage på Sans Souci

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Glade dage på Sans Souci
Tir. 10. jun. 2014


(Foto: Mungo Park Kolding)

Der er i øjeblikket liv og glade dage på Mungo Park Kolding, når en svunden tid mindes, og det bevises, at revygenren langt fra er død. Forestillingen "Tjenerne på Sans Souci II" er særdeles humoristisk, og musikken ørehængende.

I Kolding lå revy- og varietéscenen Sans Souci. I de knap 40 år Sans Souci var åben, valfartede folk til Kolding for at opleve store danske og internationale stjerner. Men Sans Souci er nu lukket, og hvor stjernernes eftermæle er sikret i form af deres sange, forestillinger og personligheder, står de ansatte tilbage - hvad skete der med dem?

De kommer stadig ind af personaleindgangen på Sans Souci og mindes de gode gamle dage. Men der er noget galt. De tre tidligere ansatte på Sans Souci er ikke helt enige om, hvad et stjerneskud kostede, eller hvad hinanden hedder. Men hvad gør det, når minderne er de samme og stadig lige gode? Tjenerne på Sans Souci II er en charmerende fortælling, men man er ikke helt betaget af forestillingen lige med det samme. Den skal i gang, og tonen skal findes, men derfra kan man trygt læne sig tilbage og nyde showet.

Tjenerne på Sans Souci II er nærmest et stykke teatralsk kulturhistorie. Instruktør Jesper Riefensthal har formået at finde balancen mellem anekdoter og musik, og med hjælp fra tidligere ansatte og gæster på Sans Souci giver han de tre dygtige skuespillere fin mulighed for at fortælle, hvad der foregik på revyscenen og bagved. Det er positivt at se, at Tjenerne på Sans Souci II ikke er en lutter gengivelse af tidligere optrædener. Derimod har de gamle numre fået nyt liv og et nutidigt strejf, så der også er plads til Putin.

Meget kreativt har Mungo Park Kolding valgt, at forestillingen skal foregå i teaterets foyer. Rammerne for Tjenerne på Sans Souci II er netop ikke scenen, men derimod det, der foregik bagved og uden om. Det er nævneværdigt at dette virkemiddel giver en utrolig intim og nærværende oplevelse, da afstanden mellem skuespillere og publikum mindskes. Desværre må det siges, at denne anderledes sceneopsætning betyder, at publikum sidder meget tæt og i nogen grad kan få spoleret udsynet til scenen. Det er en skam.

Tjenerne på Sans Souci II er et vellykket humoristisk teaterstykke, og de tre skulespillere synger så gåsehuden springer frem. Endvidere leverer de en stemning uden sidestykke, og hvor var det rart at opleve, at publikum blev opfordret til at synge med. Tjenerne på Sans Souci II er ren revystemning og et kærligt tilbageblik på en tid, som ikke kan genskabes, men blot mindes på godt og ondt.

Det kan godt være, at det virkelige Sans Souci er lukket, og at undertegnede aldrig oplevede dette sted. Men jeg har oplevet Mungo Park Kolding og deres fantastiske evne til at underholde - og det bliver man af Tjenerne på Sans Souci II.

God fornøjelse.

Tjenerne på Sans Souci II
Mungo Park Kolding
Se spilletider