Flere nyheder

 
Litteratur
Villads fra Valby bliver bange

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Villads fra Valby bliver bange
Tir. 17. jun. 2014

Selvom man er en nysgerrig og modig lille dreng fra Valby, kan man også godt blive bange. Her udkommer endnu en bog i læs-selv-serien om Villads fra Valby for de yngre læsere.

Som en moderne og københavnsk udgave af Emil fra Lønneberg kommer her Villads fra Valby. Villads Emilio Eskildsen bor med sin familie i Valby. En dag i skolen fortæller klassekammeraten Mads, at det spørger i kælderen på skolen. Villads og Mads bliver nødt til at se efter. Men når man står i en lang og meget mørk gang, og døren smækker bag en, så er man knap så modig.

Villads har, ligesom Emil fra Lønneberg, kort fra tanke til handling og sin helt egen simple logik, - og han har sjældent tænkt sine mange gode påfund helt til ende. Illustrationerne af Dina Gellert gengiver fint den uhyggelige stemning i kælderen med skygger og alt det, der måske er i mørket, men de er måske også en tand for uhyggelige for den lidt sarte læser. En universel fortælling om det dragende ved det farlige, og at det nogen gange føles bedre at blive skældt ud end at blive ædt af spøgelser.

Med et lix-tal på 11 og farvestrålende illustrationer er fortællingen god til at fange de yngre læsere, der ikke er alt for lette at skræmme. Med 4 stjerner til illustrationerne og 3 små stjerner til historien lander bogen på 3 store stjerner fra denne anmelder.

Køb bogen på saxo.com

Anne Sofie Hammer: Villads fra Valby bliver bange
Illustrationer: Dina Gellert
Høst & Søn, 30 sider
ISBN: 978-87-638-33707