Flere nyheder

 
Musik
Clutch på Copenhell

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Clutch på Copenhell
Man. 23. jun. 2014

Den amerikanske trucker/stonerrock-gruppe Clutch indtog torsdag den 12. juni Copenhells Hades-scene, og med et festligt og højt partygear, gav de den hele armen og satte samtidig en tyk og fed streg under den kvalitetsrige diversitet i Copenhells program.

Clutch gik på scenen og startede lige på og hårdt med "The Mob Goes Wild", som sparkede festen i gang! Og der var vitterligt tale om en fest på en mere 70'er-agtig manér, end hvad Copenhell ellers har for vane at præsentere. Clutch er en af den slags grupper, der befinder sig i en sjov hybrid imellem stonerrock og 70'errock, og når man umiddelbart hører det, lyder det ikke til at have det fjerneste tilfældes med grupper som Obituary, Sepultura, Arch Enemy, eller hvad der ellers pryder programmet af tonser hidsige metal-grupper. Hertil er Clutch langt mere inspireret af 70'ernes bluesrock, og man tænker langt mere budweiser, wife beater, støvede barer og frække damer, end man tænker på satan og helvedesdyrkelse samt gotisk gedeblod og lignende. Ikke desto mindre virkede Clutch ikke til at føle sig utilpas på Hades-scenen - tværtimod. Der var gammeldaws spilleglæde og blues rock'n'roll-party som aldrig før, og publikum fik skiftet de tordnende moshpits ud med rock'n'roll-dans og glæde.

Da Clutch tog fat på den støvede og næsten ZZ Top'ske "Electric Worry", begyndte fællessangen sågar også at brede sig, og alt i alt var der sprudlende feststemning og glæde i den københavnske nat. Gruppen kan ikke beskyldes for at være særdeles varieret i udtrykket, men alligevel sørgede de for at sætte koncerten dynamisk sammen, således at festen var evigt sprudlende og på intet tidspunkt blev statisk og nostalgisk ekkorock. Det virkede simpelthen som om, Clutch var helt og aldeles bedøvende ligeglade med musiksnobberiet. Gruppens musik opfinder hverken dybe tallerkener eller nye lydmæssige dimensioner, men i stedet emmer den af det bedste fra 70'erne, som også er tilsat en trucker-croonende personlighed i form af Neil Fallon, der i den grad også viste en stærk karisma som frontmand.

Alt i alt må Clutch's bidrag til Copenhell siges at omfatte et opgør med musiksnobberiet, og med deres don't-give-a-fuck-attitude og deres feststemte livesæt, var de en særdeles vigtig booking for Copenhell. Grupper som Clutch er med til at markere bredden af det program, Copenhell har sammensat, og hurra for det! Gotiske tegn og dommedagshymner kan altså godt gå hånd i hånd med wifebeaters og budweiser-blues.

Clutch gav koncert på Copenhells Hades-scene 12. juni.