Flere nyheder

 
Udstilling
Orkidéudstilling i Brøndsalen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Orkidéudstilling i Brøndsalen
Fre. 25. jul. 2014
kilde: KultuNaut

Smukke, sjældne og usædvanlige orkidéer udstilles i weekenden d. 29. - 31. august, når Brøndsalen danner rammen om Dansk Orchide Klubs internationale orkidéudstilling i Haveselskabets Have på Frederiksberg. (Foto: Hans Martin Christensen)

Alle blomsterelskere kan glæde sig til en sjælden oplevelse, når Dansk Orchide Klub åbner dørene for den største orkidéudstilling i København i mange år. Her vil dygtige amatørdyrkere og professionelle orkidégartnere udstille deres blomstrende orkidéer fra alle dele af verden.

I udstillingen deltager seks orkidéklubber fra Danmark og Sverige. To af de store tyske orkidégartnerier deltager som både udstillere og sælgere, og fra Danmark deltager Orkideimperiet fra Vesterbrogade samt Orchidegartneriet ved Hans Christiansen, som er en af verdens allerdygtigste orkidégartnere. Hos sælgerne har de besøgende mulighed for at købe orkidéer, som man ellers aldrig ser i handlen, eller man kan vinde en orkidé i Dansk Orchide Klubs tombola. (Foto: Tom Steenberg)

Orkidéer hører til planterigets nyest udviklede og mest specialiserede planteslægter. Der findes mere end 30.000 forskellige orkidéer i naturen fordelt på alle verdensdele med undtagelse af Antarktis, og næsten alle har udviklet avancerede metoder til insektbestøvning. Nogle orkidéer er helt afhængige af eksistensen af et bestemt insekt. Hvis insektet forsvinder, uddør orkidéen i naturen.

Orkidéerne er blandt de mest truede plantearter, men til glæde for mange orkidéelskere, holder Botaniske haver og gartnere rundt omkring i verden liv i truede arter, hvoraf nogle oven i købet er helt forsvundet fra naturen. De danske orkidéer er også trængt på grund af vores intensive landbrug, og de er alle fredet. (Foto: Hans Martin Christensen)

Vi kender alle de smukke og holdbare orkidéer i supermarkederne, men det er meget få i forhold til det store antal, som dyrkes af orkidégartnere. På udstillingen vil interesserede kunne vælge mellem både smukke, men også forunderlige variationer af orkidéer. Og er man særligt glad for duftende blomster, så findes der mange fantastisk duftende orkidéer.


Læs mere her: www.orkideudstilling.dk

Tid & Sted:
Fredag den 29. august kl. 10 - 18
Lørdag den 30. august kl. 10 - 18
Søndag den 31. august kl. 10 - 16

Brøndsalen i Haveselskabets Have

Frederiksberg Runddel 1
2000 Frederiksberg

Entré: 50 kr.
Børn op til 12 år gratis

Parkering: På Frederiksberg er der gratis 2-timers parkering. Endagsbillet kan købes for 35 kr. i udvalgte butikker eller på nettet.