Flere nyheder

 
Diverse
Roskilde Aften Airshow

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Roskilde Aften Airshow
Tir. 12. aug. 2014
kilde: KultuNaut

Som de første i Danmark afholder Foreningen Roskilde Airshow et aften Airshow. Her vil man kunne se fly med specielle effekter, der er fantastisk flotte på aftenhimmelen.

Af deltagende fly kan bl.a. nævnes verdensmesteren i svæveflyakrobatik Johan Gustafsson samt det italienske Pioneer Team med 4 specialbyggede fly. Her hjemmefra vil det Danske Flyvevåben deltage med EH101 redningshelikopter samt F-16 afvisningsberedskabet. Og der vil blive præsenteret varmluftsballoner, faldskærmsudspring med lys og røg samt 6 selvbyggede sportsfly i formation med LED lys og røg. Kort sagt, der bliver nok at se på i den 1½ time selve flyveopvisningen varer.

Inden selve Airshowet starter vil der være mulighed for helikopterrundflyvning samt at prøve Dogfight i en F-16 simulator fra YouFly. På jorden vil der også være fly, hvor man kan se hvordan et cockpit ser ud med lys i samt forskellige udstillere. Og så vil der under hele stævnet ind imellem være lys og røg show på jorden.
Roskilde Aften Airshow afsluttes med et fyrværkeri.

Da det er første gang Roskilde Airshow afholder et aften Airshow og ressourcerne primært bruges på det store weekend Airshow i 2015, er antallet af tilskuere begrænset til 2.500.

Billetter kan kun købes via online billetsalg: https://ticket.airshow.dk/da

Der vil være mulighed for at købe mad og drikke.

Roskilde Aften Airshow 2014 kan opleves:
29. august klokken 19.00 - 22.15

Roskilde Lufthavn
Lufthavnsvej 20
4000 Roskilde

Læs og se mere på www.airshow.dk

FAKTA
Roskilde Airshow arrangementerne, der siden 1995 har været afholdt i Roskilde Lufthavn hvert andet år, har til formål at fremme interessen for flyvning i bred forstand. Arrangementerne appellerer til publikum i alle aldre og giver en spændende oplevelse med flyveopvisning og udstillinger med relation til både civil og militær flyvning før og nu.

Som noget nyt arrangerer Roskilde Airshow nu denne sommer et aften Airshow, da det får større og større udbredelse ved forskellige airshows rundt omkring i verden. Bliver det en succes vil Roskilde Airshow overveje at lave dette hvert andet år, så det store Airshow bliver i ulige årstal og aftenshowet i lige år.