Flere nyheder

 
Film
Lidt for meget ahornsirup

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lidt for meget ahornsirup
Tor. 21. aug. 2014


(Foto: Scanbox)

Harry Potter-skuespilleren Daniel Radcliffe prøver kræfter med den romantiske komedie i filmen "What If".

What If er baseret på skuespillet Toothpaste and Cigars af T.J. Dawe and Michael Rinaldi, og den er instrueret af Michael Dowse. Vi befinder os i Toronto, hvor nørdede Wallace (Daniel Radcliffe) lige er blevet single og er til fest hos sin gode ven Allan. Her møder han Chantry (Zoe Kazan), der er Allans kusine. Noget tid efter støder Wallace og Chantry på hinanden igen efter en tur i biografen, hvor de begge har set The Princess Bride. Det er tydeligt, at der er kemi mellem de to. Men da Chantry bor sammen med sin kæreste Ben, er der ikke rigtig grobund for noget romantisk forhold mellem de to. Så de bliver enige om, at de skal være venner. Men kan mænd og kvinder være venner?

Dette spørgsmål (og filmplot) lyder bekendt, og ja, What If er en kærlig hilsen til When Harry Met Sally fra 1989. Men hvor Meg Ryan og Billy Crystal lykkedes med at vinde en plads på toppen af listen over klassiske "rom-coms of all times", er der ikke store udsigter til, at What If kommer med på den liste.

Siden Harry Potter-filmene har Daniel Radcliffe været med i meget forskellige typer af film, såsom The Woman in Black fra 2012 og Kill Your Darlings fra 2013. Rent personligt finder jeg ikke, at Daniel Radcliffe har den rigtige skuespilmæssige profil til at klare en "rom-com"-rolle som Wallace. Der er bare noget, som ikke helt passer sammen.

Det er ikke ofte, at baggrundsmusikken i en film kommer til at fylde så meget. I What If er der desværre ikke meget at hente i selve manuskriptet, hverken for skuespillerne eller for publikum, så man begynder at bemærke andre ting som eksempelvis musikken, der er en værre omgang "sødsuppe-pop ad libitum". Det bliver simpelthen for meget! Dialogen er trættende, og replikker som Wallaces "Since when does being a man involve expressing your feelings?" er omtrent så meget komedie, der kommer ud af dén karakter. Ligesom de mange scener, der omhandler Elvis Presleys yndlingssandwich, eller hvor svært det er at navngive produkter som "Cool Whip" (flødeskum på dåse), kommer til at virke flade og ikke giver publikum meget anledning til at involvere sig i de to karakterer.

Der er sørme også plads til en nøgenscene til Daniel Radcliffe i What If. Det virker lidt til at være et fællestræk for de ting, han har lavet efter Harry Potter. Nu ikke at det gør filmen bedre eller dårligere, at Wallace står nøgen kun dækket af et par grene.

Det er ikke blot Wallace-karakteren, som ikke er spændende. Det samme gælder for Chantry. Hun spilles af Zoe Kazan, som er kendt for rollen Ruby i filmen Ruby Sparks fra 2012, hvor hun i øvrigt spillede præcis den samme type karakter. Og hvad sker der lige med alle de cardiganer? Det virker som om alle i filmen har cardiganer på. Måske et meget karikeret forsøg på at vise hipstere? Det må stå hen i det uvisse, men som nævnt er der rigelig tid til at gruble over alt andet end filmens handling og karakterer, mens man venter på rulleteksterne og hverdagen uden for biografen.

I store træk er What If alt for pusse-nusset og alt for sød, hvilket gør at den bliver til et ligegyldigt tidsfordriv. Glemt, når man har forladt biografen. Skulle man overveje at se denne film som del af en date, ville mit personlige forslag være at finde When Harry Met Sally eller et par episoder af tv-serien Dawson's Creek på Netflix i stedet, da disse har langt bedre "rom-com-effekt" end What If.

What If
Se spilletider
Se filminfo