Flere nyheder

 
Film
Sex, dåselatter og video

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sex, dåselatter og video
Tor. 21. aug. 2014


(Foto: UIP)

Hvis man har været gift længe, og ægteskabet, ikke mindst sexlivet, trænger til en gang krydderier, hvorfor så ikke kaste sig uhæmmet ud i et fælles projekt? Nogle par prøver måske en ny stilling under dynen og er tilfredse med det. Mens andre hellere vil afprøve en hel bog fyldt med stillinger og så oven i købet optage det imens. Men det er ikke helt uden konsekvenser i filmen "Sex Tape".

De havde sex alle vegne og hele tiden. De kunne ikke holde fingrene fra hinanden dengang. Annie (Cameron Diaz) og Jay (Jason Segel) mødtes som unge og blev hurtigt meget forelskede. Inden længe blev det til ægteskab og barn nummer et. Inden de havde set sig om, havde de været gift i ti år og fået to børn. Som i så mange andre ægteskaber kommer man til perioder, hvor man glemmer at være par, fordi man har for travlt med hverdagen og familien.
Annie og Jay havde ellers som unge og nyforelskede svoret til hinanden, at de aldrig ville blive et kedeligt ægtepar uden sex, men dér ti år senere, griber de sig selv i aftale, hvilken ugedag det er bedst at have sex næste gang.

Da dagen endelig oprinder, er forventningerne så høje at det hele kikser, og de beslutter sig derfor for at tage andre og langt mere udfordrende midler i brug. De vil lave en sexvideo, som de optager med deres iPad. Tre timer og flere hundrede stillinger senere, går parret i seng med aftalen om at slette videoen dagen efter.
Men ved en teknisk fejl ender videoen alle andre steder end i "papirkurven". Jay arbejder nemlig på en radiostation og får en ny iPad, hver gang der kommer en på markedet. De gamle giver han så til venner og bekendte, og på den måde får sexvideoen synkroniseret sig ud til alle de forærede iPads. Nu gælder det for parret om at få fat i disse iPads, inden nogen i deres nærmeste omgangskreds får set deres lille hemmelighed, og de er villige til at gøre hvad som helst for ikke at blive afsløret.

Sex Tape er instrueret af Jake Kasdan, som også har lavet Bad Teacher med samme skuespillere i hovedrollerne.

Flere film gennem tiden (inklusiv denne) har en scene, hvor en mand bliver jagtet og overfaldet af en helt vanvittigt arrig hund, som både kan åbne døre og smadre ting og sager for at få fat i sit offer. Det kan godt være, det bare er undertegnede der er fantasiløs, men det er simpelthen for langt ude og så Tom og Jerry-agtigt, at jeg står helt af på det. Så find dog på noget mere originalt - det må kunne gøres bedre. Hvis man skal kunne forholde sig til historiefortællingen i en romantisk komedie, så skal der helst ikke være alt for meget klovneri, så forsvinder troværdigheden og man holder op med at identificere sig med personerne. Så er det også lidt som om, det bare er puttet ind i filmen, for at kvinder kan hive deres mænd med ind og se den, og de så også får noget ud af det.

Forventningerne til Sex Tape blev ikke helt indfriet. Temaet og traileren lovede mere, end hvad filmen havde at byde på. Der blev da grinet lidt hist og her, men meget af det humoristiske i filmen blev simpelthen så overdrevent, plat og dåselatteragtigt, at det bare ikke var sjovt.

Sex Tape
Se spilletider
Se filminfo