Flere nyheder

 
Teater
Logoland after dark

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Logoland after dark
Man. 15. sep. 2014


(Foto: Miklos Szabo)

Nørrebro Teaters "Logoland After Dark" kaster et satirisk blik på folkesygdommen stress og markedskræfternes hærgen på børneværelset.

Gulvet er dynget til med bløde tøjdyr på Nørrebro Teaters lille scene på Frederiksberg, højt under loftet kører lange tøjsnore med plasticposer fra kendte legetøjsbutikker, ud af væggene pustes store ballonrør med logo på logo. Dyrene tilhører hovedpersonen Anders' lille datter Ebba på fem år. Der er i hundredevis, og det er sådan set forholdsvis tæt på virkelighedens børneværelser med mængder og atter mængder af livsnødvendigt merchandise til de små poder. Ting, som de søde små under ingen omstændigheder kan undvære, og som deres prægtige og velmenende forældre forsyner dem med. Koste hvad det vil og som oftest uden at reflektere noget videre over, om det nu behøver være sådan.

Dette forbrugs- og præstationsræs har måske så lige præcis fået det til at tilte for Anders. Han er gået ned med stress og har tre måneders sygemelding til at tænke over, om han, hans tekstforfatterkæreste og lille Ebba har det ok, eller om noget skulle finjusteres lidt.

Historien tager sin begyndelse efter, at Ebba har været til børnefødselsdag. Hendes far bliver ringet op af fødselsdagsbarnets far, der lige vil høre, om Ebba er "kommet til" at tage Sofie Amalies iPad med hjem fra fødselsdag. Anders griber sig selv i på en gang at fundere over, om det overhovedet er i orden, at en lille pige på fem år har en iPad, ligesom han desperat benægter bare tanken om, at hans lille perfekte datter skulle have neglet noget som helst.

Anders Juul tonser rundt på scenen i et gigantisk Hello Kitty-kostume, og det bidrager på bedste vis til at understrege både pointerne i det overforbrug og den jagt på mærkevarer, som børn fra en ganske tidlig alder inficeres med, men lige så meget den mentale tilstand, forestillingens hovedperson befinder sig i.

Han har det ikke godt og har noget svært ved at skelne mellem fantasi og virkelighed. Han længes efter noget eller nogen, men kan ikke helt få hold på det. Det får fatale konsekvenser, men hvilke skal ikke afsløres her.

I 2014 rammes flere og flere af stress i Danmark. Hver dag er 35.000 danskere sygemeldt med stress, så det er fair at sige, at det er et samfundsproblem af de helt store. Det er derfor et vigtigt emne at tage op, og med absurd satire sættes meget på spidsen.

Per Helge Sørensen og Anders Juul har skruet en underholdende og skræmmende historie sammen. Forhåbentlig kan den få forældre til småbørn og andet godtfolk til at stoppe op og tage sig en slapper, før de går ned med stress på vej til legetøjsbutikkerne, der forhandler de rigtige og trendsættende effekter.

Logoland After Dark
Nørrebro Teater - Frederiksbergscenen

Se spilleplan

På scenen: Anders Juul
Manuskript: Anders Juul og Per Helge Sørensen Instruktion: Emil Hansen
Scenografi: Nadia Nabil Korsbæk
Lyddesign: Jonas Vest
Lysdesign: Raphael Solholm