Flere nyheder

 
Teater
Wallmans leverer varen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Wallmans leverer varen
Man. 29. sep. 2014


(Foto: Wallmans)

Med "Freak" leverer Wallmans et topprofessionelt dinnershow med morskabsgaranti.

Cirkusbygningen fra 1886 er i sig selv et imponerende skue, men i Wallmans hænder kommer den til sin sande ret. Dette er et sted, man kommer for at more sig og blive underholdt.
Allerede i indgangen blev vi modtaget af tre syngende herrer i hvid smoking. Herfra ledte den røde løber ind i bygningen, hvor en sangerinde havde smidt sig på flyglet; vi fik serveret champagne og kendisserne gjorde sig til for Se og Hørs fotografer. Derefter kom vi ind i selve salen, hvor bordene med hvide duge udgjorde tilskuerpladserne som i et antikt teater.

En af de særlige ting ved Wallmans dinnershow - og det er et særligt show, der næppe kan sammenlignes med andet end Las Vegas - er, at de optrædende mellem numrene er ude ved bordene og servere. To minutter efter hun som danser havde givet den hele armen, stod vores søde svenske værtinde og spurgte høfligt, om vi ville have mere vin. En imponerende tjans. Vi gav hende selvfølgelig læssevis af komplimenter, hver gang hun kom tilbage til vores bord, hvilket må have virket selvforstærkende på hendes performance og vores humør.

Selve middagen bestod af fire retter. Først en overraskende delikat blomkålssuppe smagt til med lakrids og hvid chokolade. Dernæst en tapasanretning med ostegratin, en kastanjemuffin, tørret kød og svampe. Hovedretten var angussteak med pommes fondant (der nu mest mindede om kartoffelmos), pebersauce, citron creme og en eller anden form for grøntsag, der var kogt til ukendelighed. Endelig fik vi til dessert en lille skål med citronfromage med lakridsdrys og en butterdejskage. I det store hele var serveringen toptjekket, hvilket er imponerende, når man skal servere for 700-800 mennesker på samme tid. Maden var - med nogle få undtagelser - velsmagende, men det var samtidig tydeligt, at menuen var sammensat af retter, der kan blandes sammen i store beholdere. Kort sagt manglede den struktur.

I løbet af de fire timer, middagen varede, var der ti numre. Aftenens mest halsvridende (og kvalmefremkaldende) nummer var af den tyske akrobat Philipp Tigris. Normalt forbinder man slangemennesker med små smidige asiater, men Tigris havde råstyrke og en solid sixpack. Derfor så det også bare endnu mere grotesk ud, når han vred sin krop ud i de mest utrolige stillinger.

De fleste numre var medleys, hvor de talentfulde sangere og dansere gav sig i kast med sikre og festlige hits af bl.a. Beach Boys, Justin Timberlake og ikke mindst Cher. Der var fuld knald på og lynhurtige skift - understøttet af en imponerende scenografi og fantastiske kostumer. Alt i alt leverede Wallmans en forrygende og underholdende aften uden sammenligning.

Freak
Wallmans Cirkusbygningen
Se spilleplan