Flere nyheder

 
Musik
The Youth

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Youth
Man. 6. okt. 2014

Debutbandet The Youth er som antydet ganske nye, men både ligner og lyder som noget, der hører til omkring The Beatles i tiden med "She Loves You". Men det er vel ikke entydigt godt eller skidt..

The Youth har energien i højsædet på debuten Nothing But The Youth. Bandet er tydeligt forelsket i rock n' roll fra den tid, den blev til rock n' roll og ikke længere hed pigtråd. For gud ved hvilken gang kan man spørge sig selv, hvorfor nogen mon bliver så voldsomt forelsket i fortiden og holder fast denne. I starten af 00'erne var der en kæmpebølge af rock n' roll, som nu løftes måske endnu engang? I midten af 00'erne var der indierock alle vegne, og nu spiller mange (efter en kort snert af grunge) enten syre, stoner eller 70'er rock a la Black Sabbath.

The Youth er ikke bare glade for The Beatles tidlige ting, men også elementer af Rolling Stones eller The Breakers forekommer på en debut, der ved første lyt ikke rykker alt for meget desværre. De happy-go-lucky-agtige titler og tekster er hørt før, og bandet spiller desværre "kun" hæderligt. Til gengæld spiller de med en enorm energi, som andre kunne tage ved lære af.

Nummeret "Come On" er en god åbner og repræsenterer egentligt pladens stil fint; der er gang i den og energien er i højsædet, selvom mikset virker lidt skævt fordelt. På tredje nummer, "You're Leaving", kommer der en overraskelse i form af "bottleneck-guitar", og det giver sandelig effekt i en ellers standard rundgangssang. Sangen "Vicious" har en dejlig melodi, "Count" er særdeles dansabel, og inden da, i nummeret "Bubblegum", har vi pludselig fået lidt mundharpe. Det er en fryd for øret.

Man må gå ud fra, at pladen er indspillet så live som muligt, både af hensyn til energien og konceptet. Og de bittesmå svipsere, der har sneget sig ind, ender med at blive charmerende og ikke irriterende. Efter anden og tredje gennemlytning er pladen vokset en hel del, og flere af ovennævnte melodier sidder fast. Men selvom teksterne og deres titler måtte være klicheagtige - det samme mht. tøjet og frisuren etc. - så gør det lige pludselig ikke noget i dette tilfælde. For der er jo i virkeligheden "blot" tale om at følge konceptet, og dette koncept er særdeles gennemført.

The Youth: Nothing But The..
Udgivet på Dirty Water Records