Flere nyheder

 
Musik
Ny EP fra Machine

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ny EP fra Machine
Fre. 10. okt. 2014

Den københavnske kvartet Machine har med "Dark Birds" begået en EP med et stærkt flair for både melodi, stemning og slagkraft. "Dark Birds" udkom i august og er et godt bud på, hvad man kan vente i fremtiden fra Machine.

Machine meldte sig ind i den danske undergrund med den fine debutplade Behind The Trees og følger nu altså op med en EP. EP'en gør sig glimrende med sine 4 skæringer, som byder på tunge, velklingende og dynamiske stunder i selskab med Machine. Gruppen fortsætter sporet fra debutpladen og har stadig en hel del til fælles med Mastodon og lignende grupper, dog bærer Machine langt mere præg af at være progressiv stonerrock end decideret sludge metal. Sangskrivningen er original og fyldt med masser af temposkift samt produktionsmæssige finurligheder, og selve udtrykket virker personligt, stærkt og selvsikkert.

Dernæst skal Machine have masser af ros for at evne at skrive nogle fantastiske melodier, som både er lige i øjet, men også med skæve afstikkende passager. Ingensteds sporer man en tendens til at ville forcere og overkomplicere det melodiøse i kompositionerne, og når arrangementerne bliver skæve, er det meget klædeligt og passende! Vokalarbejdet sidder godt i skabet, og Kristoffer Buch understøttes stærkt i harmonierne af guitarist Peter Hove. Hertil må også siges at samspillet i det riffmæssige og det melodiøse er godt afbalanceret, og særligt bliver omkvædene på både "Black Feathers" og "Stones In Your Head" saftigt eksekveret med både tung kraft og opløftende harmonisk snilde.

Selve gruppens tunge og potente samspil blender godt med det skæve udtryk og de stærke melodier, og blandingen er generelt bare så iørefaldende og retningsbestemt, at lytteren føres sikkert igennem Dark Birds. Det stikker ikke af og bliver eksperimenterende for eksperimentets skyld, men i stedet virker sangene hver især skarpt tegnet op, og undertegnede sidder blot og frydes over et hårdt og samlet udtryk af denne kaliber. Med Behind The Trees og Dark Birds har Machine for alvor meldt sig ind i undergundssumpen af københavnske rockbands, hvor de viser et niveau, mange andre er foruden. Denne EP er en glimrende lille udgivelse i sig selv og lover godt for, hvad Machine kan finde på med næste studiealbum.

Machine: Dark Birds
Ude på vinyl og download