Flere nyheder

 
Musik
Select Captain

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Select Captain
Man. 20. okt. 2014

Select Captain har helt sikkert masser på hjerte, men pladeselskabet forsøger i sin iver at hente billige point på en mærkelig måde. Dette er, trods udmærket musik, med til at tegne et slidt billede af en nu tidligere rock-gut, der vil sige andet og mere, end han plejer.

Select Captains solodebut The Fear And The Lights kommer fra et noget andet sted, end hvor han tidligere har ageret. I stedet for at være udadvendt som vanligt, i Gonzo Morales eksempelvis, har Kristian Gaarskjær her valgt en noget mere indadvendt stil.

Som pressemeddelelsen siger, er det ganske rigtigt mere støvet og mørkt og følsomt. Og der er oplagte emner som knækket kærlighed, fremmedgørelse, indre dæmoner etc.

Men det er desværre også "det nye sort": nemlig country, eller country-like, med akustisk guitar, mandolin og klaver og det hele. Stor ros for de mange instrumenter og for et velspillende band.

Men pladeselskabets forsøg på at kvalitetsstemple en kunstner ved at fremhæve en optræden for en kendis er smagløs, og en mystisk måde at promovere på. For hvem gør det en forskel, at en kunstner/band har spillet for nogle der var/er kendte? Det bliver produktet da hverken værre eller bedre af..

Select Captain har givetvis masser på hjerte og er en erfaren herre inden for musikken, men hans vokal driller lidt med forcerede fraseringer og lidt dansk accent på "Death" og "On The Right Track", og det er synd, for det får det til at lyde overgjort. Selv om især "On The Right Track" er et rigtig godt nummer. Det samme må man sige om pladens nummer fem og seks "Days" og "Sweet Desire", hvor især omkvædet i sidstnævnte er godt. Nummer 9 "Nobody Ever Sings" har gode harmonier, mens "Lights" nærmest er for følsomt. Det er pladens sidste halvdel, der trækker det samlede indtryk i vejret og er klart den bedste.

Som lytter er man ikke i tvivl om pladens og kunstnerens seriøsitet, men det gør dog ikke det store for undertegnede. Det er udmærket, men desværre ikke mere. Og det er helt klart mest interessant, når der er backingband på. Det er en dyster country her på pladen, men det er desværre stadig tæt på at være "som så mange andre" er, lyder, udgiver og spiller for øjeblikket. Kan man lide Rumour Said Fire er nærværende også anbefalelsesværdigt - og dét er ingen kritik.

Select Captain: The Fear And The Lights
ude nu på Mini Me Records