Flere nyheder

 
Udstilling
Uden for myldretid

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Uden for myldretid
Ons. 19. nov. 2014
kilde: KultuNaut

©Torben Eskerod Interiør Søllested Lolland 2012

I perioden 22. november 2014 til 11. januar 2015 kan man opleve den anmelderroste fotoudstilling 'Uden for myldretid' i Rundetaarns Bibliotekssal. (Foto: ©Torben Eskerod)

I mere end et år har de fire fotografer Christina Capetillo, Torben Eskerod, Carsten Ingemann og Henrik Saxgren rejst rundt i Danmark langt fra storbyernes mylder. Resultatet er udstillingen og bogen 'Uden for myldretid', som med mere end 100 fascinerende fotografier af køer i mørke, krogede æbletræer, oversete byrum og store åbne landskaber sætter nye billeder og opfattelser af Danmarks yderområder i spil.

Hver fotograf har valgt sit eget fokus, men for alle fire har det været centralt at se forbi de typiske problemer, der forbindes med yderområder. Udkanten findes måske i politisk og økonomisk forstand, men for de fire fotografer er ethvert menneske og ethvert sted sit eget centrum. (Foto: ©Christina Capetillo)

Fælles for billederne er, at det dokumentariske aspekt er nedtonet med en ambition om at løfte projektet ind i et kunstnerisk rum. Fotograferne har ladet sig inspirere af stedernes historier, mennesker, landskaber og byer, og har derigennem skabt en både stilfærdig og overraskende hyldest til de potentialer, som yderområderne rummer.

Udstillingen er tidligere blevet vist på forskellige kunstmuseer på Bornholm, Sønderjylland, Nordjylland og Lolland. Nu er den i København og spænder dermed over den debat
om forholdet mellem center og periferi, som er udstillingens klangbund. Hvad vil det sige at være center eller periferi?
Være storby eller provins? Er man provinsiel, fordi man er langt fra det økonomiske og politiske center? Eller er man provinsiel, når man ikke kan se ud over sin egen verdens fortræffelighed? Måske kan vi lære noget af fotografernes forsøg på at se hvert enkelt sted. Med egne øjne og med en bevidsthed om, at ethvert sted og ethvert menneske er sit eget centrum. (Foto: ©Henrik Saxgren)

Udstillingen ledsages af et katalog med de udstillede fotografier. Kunstnernes arbejde og udstillingen er finansieret af Realdania som en del af programmet Mulighedernes Danmark.

Kan opleves 22. november - 11. januar 2015:

Rundetaarn
Købmagergade 52 A
1150 København K
www.rundetaarn.dk


Åbningstider: Hver dag kl. 10-18, tirsdag og onsdag kl. 10-21. Lukket 24., 25. december og 1. januar.
Entré: Voksne 25 kr. - børn (5 -15 år) 5 kr. (entréen gælder til hele Rundetaarn)