Flere nyheder

 
Film
Familien Kaos på charter

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Familien Kaos på charter
Tor. 25. dec. 2014


(Foto: SF-film)

Den ene værre end den anden, tager to voksne døtre og deres nyligt forladte mor på charter for at fejre morens runde fødselsdag i filmen "All Inclusive". Men hvad der kommer ud af det, når begge døtre savner mors opmærksomhed og accept, men samtidig er så forskellige som dag og nat, er skam ikke småting.

Den rodløse, forvirrede og lettere alkoholiserede lillesøster Ditte (Danica Curcic), den perfektionistiske, sarte og lettere hysteriske storesøster Sigrid (Maria Rossing) og til sidst deres mor Lise (Bodil Jørgensen), der som snart 60-årig er blevet forladt af sin mand og pigernes far og som derfor føler sig en smule kasseret og afbrændt - de er alle tre sammen på vej til Malta for at fejre morens 60 års fødselsdag.

Begge døtre er opsat på at få deres mor i bedre humør og på andre tanker, men de er langt fra enige om hvordan. Ditte gør, hvad hun gør bedst - drikker og fester og gør, hvad hun kan, for at få de andre, specielt mor Lise, med på vognen. Sigrids fremgangsmåde er dog langt mere konservativ, og hun mener, at gode oplevelser i familiens selskab er vejen frem.

En aften alene møder Ditte en ældre storcharmerende sølvræv bag baren på hotellet og vågner dagen efter op hjemme i hans seng. Efter nærmere overvejelser finder hun, at det er en super god idé at "hyre" storcharmøren nogle aftner senere til at flirte hendes mor i bedre humør. Men måske skulle hun have overvejet dette bare en ekstra gang eller to, for det går ikke helt efter Dittes egne planer.

Filmen All Inclusive, som er Hella Joofs syvende spillefilm, er både sjov og sigende. Manuskriptforfatter Mette Heeno har skrevet nogle skarpe replikker, som flere gange får publikum til at bryde ud i latter, og Hella Joof skaber nogle scener, der får os til at krumme tæerne til et par skostørrelser mindre end normalt. Filmen er underholdende, og man kan mærke skuespillerne og det, de har på spil, selvom det er en komedie. Det er befriende at se og opleve nogle skuespillere, som man kan identificere sig lidt med for en gangs skyld. Små hverdagsproblemer, som alligevel fylder meget - det kan de fleste nok godt nikke genkendende til. At det så foregår i andre rammer end hjemme i lille Danmark ses faktisk sjældent i danske film - så cadeau til Hella Joof for det.

Desværre bliver det en lidt middelmådig film, da den ikke indeholder nogen store spændingsmomenter på kurven. Den kunne godt have sneget sig op på en fjerde stjerne, hvis der lige var lidt ekstra, men det er bestemt ikke nogen en dårlig film.

All Inclusive

Se spilletider
Se filminfo