Flere nyheder

 
Film
Alien 30 år

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Alien 30 år
Tor. 8. jan. 2015
kilde: KultuNaut, Rebecca Horn (erhvervspraktikant)

De fire "Alien"-film om astronauten Ellen Ripley (Sigourney Weaver), som forsøger at bekæmpe en horde af aliens, der truer menneskehedens eksistens, er nu udkommet som samlet blu-ray-boxset. Scenen er en uriaspost i den mennesketomme galakse, hvor de forladte mennesker må kæmpe mod sig selv og hinanden. Filmene mestrer skildringen af det totale splat og den nervepirrende, ensomme kamp mod mørket og undergangen.

Historien starter som bekendt med, at astronauten Ripley, sammen med resten af besætningen om bord på fragtskibet Nostromo, opdager en masse alien-æg i et forladt rumskib, da de undersøger et ukendt signal fra en ubeboet planet. Ud af et af æggene springer en slimet, ukendt organisme. Den klemmer sig til sit offers ansigt og forpupper en alien i maven på offeret. Ikke længe efter kommer der så på blodig vis en alien ud af maven på offeret, som efterfølgende dør. Få timer senere har den før så lille alien vokset sig til et kæmpestort monster, som derefter går i gang med at dræbe alle mennesker, det kan komme i nærheden af. Det er selvsagt en fjende, der skal bekæmpes.

I første film foregår kampen om bord på et forholdsvis lille rumskib, hvor der kun er tale om én alien. Men herefter går det ellers derudad. I anden del befinder vi os midt i det inferno, der producerer alle disse alien-monstre. Her er kampen uoverskuelig, men endnu engang lykkes det mennesket at besejre mørket. I tredje del er den gode Ripley havareret på en fængsels-ø for mænd, hvor kampen mod dyret endnu engang skal kæmpes. Denne gang er det dog hende selv, der er bærer af en alien. I fjerde og sidste del opstår Ripley således som en klon, der igen-igen må kæmpe mod de forhadte aliens.

I løbet af de fire film skal vores heltinde Ripley altså forsøge at bekæmpe de farlige aliens. Hun gør sit bedste og er flere gange tæt på at kunne udrydde dem helt, men der er mennesker, som ønsker at fange disse aliens og lave forsøg med dem. Ripley har altså flere kræfter imod sig. Heldigvis får hun hjælp af bl.a. androider, soldater, straffefanger og en lille pige til at stoppe disse aliens - inden de udrydder hele menneskeheden.

Filmene er rigtig godt lavet, især de mange special effects, som er en central del af handlingen. De er uhyggelige, men samtidig spændende på en sådan måde, at man ikke kan lade være med at se med. Handlingen er godt skruet sammen, hvor især nummer fire skiller sig ud, da historien godt kunnet have været sluttet efter tre'eren, men instruktør Jean-Pierre Jeunet har alligevel valgt at prøve kræfter med et sidste kapitel og får dermed på imponerende vis sat et (måske) endegyldigt punktum for historien om Ripley og de frygtindgydende aliens. Dette box-set er et must-have for alle fans og filmentusiaster.

Alien Anthology

Box-set med ALIEN (1979), ALIENS (1986), ALIEN 3 (1992) og ALIEN RESURRECTION (1997)
Instruktører: Ridley Scott, James Cameron, David Fincher og Jean-Pierre Jeunet.

Ude på blu-ray fra Fox/Paramount