Flere nyheder

 
Teater
Klædt af til hudløs ærlighed

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Klædt af til hudløs ærlighed
Man. 26. jan. 2015


(Foto: Michael Berg Photography)

Der er tale om nøgenhed i en helt ny betydning, når Gordon Kennedy, Joachim Knop, Farshad Kholghi og Mikkel Schrøder går på scenen for at videregive det, de kalder "Sandheden om mænd". Den musikalske comedy, "Den Nøgne Sandhed", som torsdag havde Danmarkspremiere på Bremen Teater, er fyldt med en humoristisk tilgang til 40 års-krisen og ikke mindst hudløs ærlighed.

En cocktail af musikalsk comedy-show, løfter om nøgenhed og fire meget forskellige sceneartister lige midt i det, man ville kalde 40 års-krisen. Sådan beskrives bedst Den Nøgne Sandhed, som 22. januar havde Danmarkspremiere på Bremen Teater. Og det var et oplagt publikum, der sad klar til at tage imod Gordon Kennedy, Joachim Knop, Farshad Kholghi og Mikkel Schrøder, der alle gik på scenen med glimt i øjet og en åbenlys glæde over endelig at kunne løfte sløret for det personlige projekt, de har arbejdet på i to år.

Og netop de fire mænds oprigtighed og mod til at udlevere sig selv og "lægge deres nosser" på scenen er det, der får blandingen af jokes, musik, parodier og livserfaringer til at balancere. Med humor og musikalitet bliver publikum revet igennem emner som inkontinens, scoringer, midtvejskriser, sex og angsten for at få børn - fremført på hver af de fires personlige måde. Og alle i en helt særlig kombination af selvironi og ærlighed.

Nogle indslag fungerer bedre end andre, og hver af de fire mænd har deres styrker og svagheder på en scene - og hver deres mere eller mindre interessante livshistorier. Men måske er det en del af grunden til, at Den Nøgne Sandhed virker så hudløst ærlig. Følte man ikke, man kendte de fire mænd, før man satte sig i sædet, går man fra Bremen Teater med en idé om at have fået et indblik i hver og en. Og med en følelse af at have fået trænet smilebåndet og at være en del af et fællesskab, hvor alle står med midtvejskrisens ånde i nakken.

Den Nøgne sandhed virker. Men den virker mest sand og genkendelig for den generation, der befinder sig lige præcis på det sted i livet, de fire hovedpersoner definerer som tiden mellem at skifte ble og få skiftet sin egen.

Den nøgne sandhed
Anmeldt på Bremen Teater 22/1

Se turnéplan