Flere nyheder

 
Musik
Lanegan til Amager og Århus

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lanegan til Amager og Århus
Man. 26. jan. 2015

Første gang, Mark Lanegan gæstede Danmark, var i firserne på Barbue sammen med bandet Screaming Trees. I dag er han fyldt halvtreds, har spillet et hav af gange i både København og Århus, og har bidraget til et utal af kunstneres udgivelser samt udgivet i eget navn i en lind strøm.

Den 2. februar gæster han Amager Bio med det nye album Phantom Radio i bagagen, som viser Lanegan som den rockmusiker, han inderst inde er. Glem alt om julesange og musikalske minder fra barndommen. Forhåbentlig er det Mark Lanegan med hans sædvanlige højpotente backing band, der giver smagsprøver på det bedste fra hans egen produktion, som publikum får mulighed for at opleve.

Undertegnede havde fornøjelsen af at interviewe Lanegan, da han omkring årtusindskiftet gav koncert i Lille Vega, umiddelbart efter at I'll Take Care of You var udkommet. På spørgsmålet om, hvorvidt koncerten ville blive som sangene på det stille og indfølte album, svarede mørkemanden: "Oh, don't you worry. There will be rock'n'roll tonight".

Og det blev der! Forhåbentlig fyrer han den også af, når han gæster Amager Bio og Train i Århus ugen efter.

Mark Lanegan Band

Amager Bio 2. februar

Train 9. februar

Yderligere info