Flere nyheder

 
Musik
Love/Forever

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Love/Forever
Ons. 11. feb. 2015

CSI WAR har som så mange andre nutidige kunstnere et navn, der kræver en eller anden form for forklaring. I dette tilfælde er navnet givet af en beruset mand fra Balkan (i en sen nattetime?) og står for: Charlie Said I Was A Romantic...

Bag det lange, og i sandhed bemærkelsesværdige, navn CSI WAR findes multimusikeren Tue Damskov. Han har tidligere turneret landeveje tynde og spillet massevis af koncerter med diverse bands og musikere.

CSI WAR er dog Tue Damskovs eget projekt og har indtil videre resulteret i nærværende EP Love/Forever.

Besætningen på Love/Forever er Tue Damskov på ALLE instrumenter, mens multikunstneren Toneklang bidrager med programmering og beats.

Ep'ens åbningsnummer "Sunset At The Beach" er et feel good track, med masser af strandstemning og en smule julestemning. Det er et godt groove og romantisk anlagt. Dog er der en effekt på vokalen, der kan klø lidt i begyndelsen. Denne anmelders tanker falder samtidig også på amerikanske Fun Lovin' Criminals' stil og univers på deres plade Mimosa (1999) (et kompliment).

Titelnummeret "Love/Forever" er et højdepunkt, med et catchy omkvæd og stadig et godt groove. Væk er strand- (og jule-) stemning, og ind træder en mere seriøs vinkel, som leder tankerne hen på Coldplay.

"Nothing To Lose" varierer Love/Forever en smule, her med et mindre tilgængeligt udtryk end de forrige numre. Ikke mindst de break beat-agtige elementer i trommedelen af nummeret og et stærkt korarrangement i omkvæd og afslutning.

"Shivers" vokal virker mindre sikker i udførelse og accent, mens selve nummeret vokser sangen igennem. Omkvædet er dejligt straight lige efter "Nothing to Lose". Omkvædet er klart denne sangs force inden en lille, men behagelig overraskelse indfinder sig i sangens kontraststykke.

"The Tropic Sea" er et udmærket Hawaii-agtigt nummer, der minder om åbningsnummeret, og således er ringen sluttet. Udviklingen i dette nummer gør det dog en anelse mere interessant, ikke mindst i det at trommerne skifter ca. halvvejs og spiller mere straight. Det klæder nummeret og viser derudover musikalsk overskud. Det musikalske overskud er i det hele taget at spore over stort set hele Ep'en. For lytter man efter, er der brugt tid, krudt og tanke på basgange og effekter/produktion.

Udgangspunktet for udgivelsen er kærlighed og romantik; også de svære og ærgerlige ting ved disse. Men at det hele kun omhandler romantik og kærlighed bliver i længden en anelse for trivielt. Dertil bliver lydbilledet en smule i samme rille desværre. Resultatet af ovenstående beskrives fra kunstnerens side som en salgs krydsning mellem Robyn, Wes Montgomery, Bon Iver og Radiohead. Om det holder hele vejen, skal undertegnede ikke kloge sig på, men der er klare elementer i den retning. Eksempler findes flere steder ikke mindst på "Shivers".

Produktionen som sådan er både Tue Damskov og Toneklang sluppet rigtig godt fra, og det er godt skuldret. Man kunne have ønsket sig flere variationer over guitareffekterne, men det er småting. Ikke mindst må jeg erklære mig imponeret over Damskovs kunnen ud i det multiinstrumentale kombineret med gode melodier.

CSI WAR: Love/Forever

Ude nu via Gateway Music.