Flere nyheder

 
Diverse
Frederikssund Vikingespil

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Frederikssund Vikingespil
Tor. 11. jun. 2015
kilde: KultuNaut

TEATER PÅ DANMARKS SMUKKESTE FRILUFTSSCENE

Frederikssund Vikingespil er verdens ældste vikingespil og det mest traditionsrige udendørsteater i Danmark. Siden 1952 har friluftsscenen på Kalvøen i Frederikssund dannet rammen om det årlige vikingespil, et skuespil som veksler fra år til år, og genskaber vikingetidens farver, mennesker og drama - bygget på den danske sagnlitteratur. Det er en uforglemmelig oplevelse for HELE familien med spænding og dramatik, drabelige fægtekampe, sværd der gnistrer, kvinder der slås, - krig og kærlighed, lyseffekter og fakkeloptog, og de traditionsrige lurblæsere ikke mindst. (Foto: Søren Wesseltoft)

Årets vikingespil: Hroar og Helge
Danmark hærges af borgerkrig, og brødrene Frode og Halfdan strides om magten i landet. Et blot varsler dårlige tider for Halfdan, og Dronning Tove sender deres sønner, Hroar og Helge, væk fra kongsgården sammen med eneboeren Vifil. Frode har indgået en alliance med troldfolket og troldkvinden Gylda, og han har held til at overvinde Halfdan.
For at få Frode til at skåne de to kongesønner, lover Tove at gifte sig med Frode. Han bryder dog løftet og starter en intens menneskejagt. Så Hroar og Helge må sammen finde ud af at overleve, men hvem kan de stole på? Og kan de arbejde sammen i den oprørskamp, de nu skal ud i?

Hroar og Helge er instrueret af Louise Schouw og skrevet af Anne-Marie Jørgensen og Ole Zester.

Premiere fredag d. 19. juni 2015 kl. 20.00
Spilleperioder 19. juni - 12. juli 2015
Spilletider m.v. se www.vikingespil.dk

Men når det er "vikingetid" i Frederikssund, er det imidlertid ikke kun vikingespil, der lokkes med!

Vikingemarked. Danmarks hyggeligste familiemarked, afholdes i weekenden lørdag d. 20. juni og søndag 21. juni, hvor inviterede markedsfolk fra både ind- og udland gæster Frederikssund Vikingespil. De bor i telte på vikingeområdet, og fra deres opstillede salgsboder sælges håndlavede varer, der relaterer til vikingetiden.
Tag hele familien med og gå på opdagelse i vikingemarkedets mange boder, lær at skyde med bue og pil, fægte, smede, male et vikingeskjold eller prøv islandske heste.

Valhal Torv. Under hele spilleperioden er der fra kl. 18.00 (søndag kl. 14.00) åbent for salg af øl, vand, vin og grillstegt kød og nordisk mad fra vores boder ved spillescenen, samt salg af smykker, souvenirs og mjød m.v. Bemærk, at der er gratis adgang til disse boder, også hvis IKKE man skal ind at se forestillingen.

Vikingeboplads. Vi anbefaler også et besøg på vores boplads, der ligger lige ved siden af vikingescenen. Bopladsen med anløbsbro til vikingeskibe er en historisk korrekt genskabelse af en vikingeboplads, der naturligt har fået placering ved bredden af Roskilde Fjord, hvor udgravninger har vist, at der HAR levet vikinger. Der er åbent hele året, men under vikingespillene er bopladsen befolket og fungerer som et arbejdende værksted!

Der er tillige aktiviteter for børn og voksne i weekenderne 27/6 og 28/6, 4/7 og 5/7, samt 11/7 og 12/7.

Vikingetilbud med diverse kombinationsmuligheder f.eks. rundvisning, spisning etc. til favorable priser kan bestilles forud.

Adresse:
Frederikssund Vikingespil / Friluftsscenen
Kalvøvej 26, 3600 Frederikssund
Gratis parkering

Mere information om alle arrangementerne, billetsalg med mere på:
http://www.vikingespil.dk/